Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

 

THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Σπίλμπεργκ ΣΕΝΑΡΙΟ: Λιζ Χάνα, Τζος Σίνγκερ ΠΑΙΖΟΥΝ: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Μπομπ Όντενκιρκ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

Σε όλη τη διάρκεια της αμερικανικής Ιστορίας υπήρξαν σημαδιακές στιγμές, στις οποίες απλοί πολίτες έπρεπε να αποφασίσουν αν άξιζε να ρισκάρουν τα πάντα –τρόπο ζωής, φήμη, κοινωνικό στάτους, ελευθερία– προκειμένου να κάνουν αυτό που πίστευαν ότι είναι το σωστό και το απαραίτητο για να προστατέψουν το Σύνταγμα και την ελευθερία του κράτους. Με το «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» o (πολλάκις βραβευμένος με Όσκαρ) Στίβεν Σπίλμπεργκ ανασύρει μια τέτοια στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθηλωτικό δράμα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν όταν η «Washington Post» και οι «New York Times» συμμάχησαν λόγω της επερχόμενης αποκάλυψης στους «Times» για μια μυστική κυβερνητική συνωμοσία που θα γινόταν αργότερα γνωστή στον κόσμο ως «Φάκελοι του Πενταγώνου». Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κρίσης, η πρωτοπόρος αλλά άπειρη εκδότρια της «Washington Post» Κέι Γκράχαμ θα ζυγίσει την κληρονομιά της ενάντια στην καθαρή της συνείδηση, καθώς αποκτά σταδιακά την αυτοπεποίθηση να ηγηθεί σε αυτόν τον αγώνα αλήθειας και δημοκρατίας. Ο αρχισυντάκτης της Μπεν Μπράντλι πρέπει να πιέσει την ομάδα του για να υπερβούν τους εαυτούς τους, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να κατηγορηθούν για προδοσία, ενώ απλώς θα εκτελούσαν το επαγγελματικό τους καθήκον.

 

 

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ

L’ AMANT DOUBLE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Φρανσουά Οζόν ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαρίν Βακτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν Μπισέ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Η Κλοέ, μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρό της Πολ. Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα. Ο Φρανσουά Οζόν, ένας γνήσιος Γάλλος δημιουργός, προσπερνά τις αναστολές του αμερικανικού σινεμά και επιστρέφει με τον «Διπλό Εραστή», ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και εκλεπτυσμένης διαστροφής, φόντο το –πάντα γόνιμο έδαφος για ιστορίες πάθους– Παρίσι και πρωταγωνιστές ένα σεξουαλικό τρίο με απολαυστική χημεία. Μετά το ασπρόμαυρο και εσωστρεφές «Frantz» ο σκηνοθέτης σκαλίζει, εκτός από τη γυναικεία ανατομία, τη σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό τη στιγμή που εκτροχιάζονται, όπως έκανε με το «Jeune & Jolie» (2013). Όλα αυτά με τολμηρή και παιγνιώδη διάθεση που διαποτίζει τους διαλόγους, τα σκηνικά, τις διαδρομές της κάμερας, τις φροϊδικές συνευρέσεις, τους εφιάλτες και την ονειροπόληση.

 

 

 

JUMANJI: ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέικ Κάσνταν ΣΕΝΑΡΙΟ: Κρις Μακένα, Τζεφ Πίνκερ, Σκοτ Ρόζενμπεργκ, Έρικ Σόμερς (βασισμένο στο βιβλίο του Κρις Βαν Άλσμπουργκ) ΠΑΙΖΟΥΝ: Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Κάρεν Γκίλαν,Μίσι Πάιλ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 119΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ταινία «Jumanji», τη φανταστική περιπέτεια που άφησε εποχή για τα πρωτοποριακά εφέ και το… ριψοκίνδυνο χιούμορ της; Δεκαέξι χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια, σε… ψηφιακή μορφή! Έτσι, ενώ στην πρώτη ταινία η ζούγκλα μπήκε με φόρα στον κόσμο των πρωταγωνιστών, στη δεύτερη ταινία, μέσω ενός παλιού videogame, βουτάνε εκείνοι στον εξωτικό, συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Jumanji. Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Σπένσερ γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Φριντζ χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν, η δημοφιλής Μπέθανι μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Μάρθα είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις.