Πάμε σινεμά; - Free Sunday
Πάμε σινεμά;

Πάμε σινεμά;

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΣΕΝΑΡΙΟ: Μάρτιν Μακ Ντόνα ΠΑΙΖΟΥΝ: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ, Άμπι Κόρνις ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 115΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon

O βραβευμένος με Όσκαρ Μάρτιν Μακ Ντόνα («Αποστολή στην Μπριζ») επιστρέφει με το σκοτεινό χιούμορ που αγαπήσαμε, υπογράφοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία σε μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς (βραβείο καλύτερης ταινίας, Α΄ γυναικείου ρόλου και Β΄ ανδρικού ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες). Είναι η πρώτη φορά που ο Μακ Ντόνα γράφει έναν γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία του, αλλά στο πρόσωπο της Μίλντρεντ φαίνεται να βρήκε τον πιο ανελέητο χαρακτήρα του μέχρι σήμερα. Αρκετούς μήνες μετά τη δολοφονίας της κόρης της και ενώ η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί, η Μίλντρεντ Χέιζ (Φράνσις Μακ Ντόρμαντ) αποφασίζει να κάνει μία τολμηρή και πρωτότυπη κίνηση για να πιέσει τις τοπικές αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Νοικιάζει τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης Έμπινγκ, όπου κατοικεί, τοποθετώντας τους αφίσες με αμφιλεγόμενα μηνύματα, τα οποία απευθύνονται στον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή, τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον). Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, εμπλέκεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται, οδηγώντας τις καταστάσεις στα άκρα.

 

 

Η MAΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ

MARIA by CALLAS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Βολφ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ: Φανί Αρντάν ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Filmtrade

H ταινία παρουσιάζει την άνοδο, το απόγειο και την τραγική μοίρα της Μαρίας Κάλλας, μέσα από συνεντεύξεις της, σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις της και οπτικό αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια. Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που τη γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της. Συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα) και σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και στις σκέψεις της.

 

 

 

ΓΑΤΟ… ΣΥΜΜΟΡΙΑ: Η ΑΡΧΗ

TOP CAT BEGINS

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντρές Γκουτιέρες ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνος Κακανάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Στέλιος Ψαρουδάκης ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 91΄ ΔΙΑΝΟΜΗ: Weird Wave

Ο Τοπ Κατ, ο πιο αγαπημένος γάτος της οθόνης, επιστρέφει με μια ολοκαίνουρια περιπέτεια. Αυτή τη φορά ανακαλύπτουμε τις ρίζες της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων των Hanna-Barbera, γνωρίζοντας την ξεκαρδιστική ιστορία για το πώς ο ήρωάς μας, ο Τοπ Κατ, δημιούργησε τη διαβόητη συμμορία γατών του Μανχάταν. Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του. Στην πορεία οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες, τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου, και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο… συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες.