Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

Όλα θα Πάνε Στραβά
All Gone South
Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό. 
Σενάριο: Ζιλιέν Αρουτί, Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό, Πιέρ Λασό.
Παίζουν: Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Κριστιάν Κλαβιέ, Βενσάν Ντεσανιά. 
Διάρκεια: 93’
Διανομή: Odeon


Η Σόνια αποφασίζει να γνωρίσει τον φίλο της, Φρανκ, στον αυστηρό πατέρα της, διευθυντή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βραζιλία, ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να της κάνει πρόταση γάμου. Μαζί τους ταξιδεύει και όλη η παρέα, που ετοιμάζεται για ονειρεμένες διακοπές. Ένα πρωί, τα αγόρια φεύγουν για μια εκδρομή στο δάσος του Αμαζονίου, παίρνοντας μαζί τους αναγκαστικά και την ηλικιωμένη γιαγιά της Σόνια. Την επομένη, έχουν όλοι εξαφανιστεί… Τι έχει συμβεί; Την απάντηση έχει η μικρή κάμερα, με την οποία η παρέα κατέγραψε τις περιπέτειές της. To 2014, μια μικρή κωμωδία ήρθε από το πουθενά για να αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέψει όλα τα στερεότυπα σχετικά με το «καθωσπρέπει» γαλλικό χιούμορ και έγινε μία από τις πιο αναπάντεχες επιτυχίες της χρονιάς, κόβοντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Εμπνευσμένο από κωμωδίες όπως το «The Hangover» και ταινίες found footage, το «Babysitting» μάς σύστησε τον Φρανκ και την παρέα του καθώς εκείνοι ζούσαν την πιο τρελή μέρα της ζωής τους. 

Δείτε το τρέιλερ:

Η ΦΑΜΙΛΙΑ
EL CLAN 
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο
Σενάριο: Πάμπλο Τραπέρο , Χούλιαν Λογιολάλ, Εστεμπάν Στουδέντ. 
Παίζουν:  Γκιργιέμο Εραντζέλα, Πίτερ Λαανζάνι, Λίλι Πόποβιτς, Γκαστόν Κοκιαράλε. 
Διάρκεια: 110’
Διανομή: Seven Films

Η οικογένεια Πούτσιο μοιάζει με  οικογένεια πρότυπο. Ο πατέρας; Ένας έντιμος οικογενειάρχης που αγαπά τα παιδιά του και ασχολείται ακόμα και με τις σχολικές εργασίες της μικρής του κόρης. Η μητέρα; Αφοσιωμένη δασκάλα και τέλεια νοικοκυρά. Τα παιδιά; Καλοί μαθητές που σίγουρα θα διαπρέψουν στο μέλλον! Και όμως.. όλα αυτά είναι μία  βιτρίνα. Στην πραγματικότητα ο πατέρας δεν είναι παρά ο βάναυσος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών που απαρτίζεται από την σύζυγό και τα παιδιά του. Απαγάγουν και αιχμαλωτίζουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι νέους και πλούσιους ανθρώπους. Τους βασανίζουν και όταν τελικά εισπράττουν τα λύτρα, τους εκτελούν ψυχρά. Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της οικογένειας Πούτσιο που έδρασε στην Αργεντινή την δεκαετία του ’80. Η ταινία απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, το 2015. 

Δείτε το τρέιλερ:

Florence: Φάλτσο Σοπράνο

(Florence Foster Jenkins)
Σκηνοθεσία: Stephen Frears
Σενάριο: Nicholas Martin 
Παίζουν: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson,  Nina Arianda
Διάρκεια: 110’ Διανομή: Feelgood

Η καλύτερη ηθοποιός στον κόσμο υποδύεται τη χειρότερη τραγουδίστρια στον κόσμο. Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep ενσαρκώνει τη Florence Foster Jenkins, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Η ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική αυτή ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία, στο πλευρό της πρωταγωνίστριας εμφανίζεται επάξια ο απολαυστικός Hugh Grant (Notting Hill), ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο μοναδικός Stephen Frears (The Queen). Η κοσμική Νεοϋορκέζα Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, St Clair Bayfield (Hugh Grant), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. Όταν η Florence αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Carnegie Hall το 1944, ο St Clair ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. 

Δείτε το τρέιλερ: