Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ επιστρέφει - Free Sunday
Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ επιστρέφει

Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ επιστρέφει

Η ιδιάζουσα εμφάνιση του Ντέρεκ Ζουλάντερ, του ήρωα που γεννήθηκε από τις πένες του Ντρέικ Σάθερ και του Μπεν Στίλερ το 1996 για τα VH1 Fashion Awards, έγινε μια cult φιγούρα, ένα hashtag, πριν επινοηθούν τα hashtags. Ο Σάθερ πρότεινε στον Στίλερ (που ερχόταν από την επιτυχία της ταινίας «Meet the parents») να κάνει εκείνος το μοντέλο και ο Στίλερ, βρίσκοντάς το τελείως γελοίο, το δέχτηκε με χαρά.

Η έξοδος του αναρχικού «Zoolander» συνέπεσε χρονικά με το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αγαπήσει τον ήρωα σχετικά αργότερα, μέσα από την πορεία του στο DVD. Σύντομα, τόσο οι χαρακτήρες όσο και οι παράδοξες ατάκες τους πέρασαν στο κοινό και με τη γέννηση των social media η αναπαραγωγή τους άνθησε. Ο Μπεν Στίλερ γεννήθηκε το 1965 στη Νέα Υόρκη και έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1994, με το «Reality Bites», την ταινία που όρισε τη γενιά του grunge. Η συνέχεια είναι γραμμένη μόνο με επιτυχίες και βραβεία Emmy για τα κείμενά του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «The Ben Stiller Show».

Η αναπάντεχη επιτυχία του «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη» έκανε την Κάμερον Ντίαζ σούπερ σταρ και τον ίδιο έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους κωμικούς στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Το όνομά του ταυτίστηκε με το box office: «Meet the Parents», «Duplex», «Along Came Polly», «Starsky & Hutch», «Dodgeball: A True Underdog Story», «Meet the Fockers», «School for Scoundrels», «Night at the Museum», «Tropic Thunder», «The Royal Tenenbaums». Αυτή την εβδομάδα το «Zoolander 2» κάνει πρεμιέρα και στις ελληνικές αίθουσες, σε σκηνοθεσία και σενάριο του ίδιου του Στίλερ, με ένα υπέρλαμπρο καστ: Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Πενέλοπε Κρουζ, Κρίστεν Γουίγκ, Κριστίν Τέιλορ, Φρεντ Άρμισεν και cameos πολλών αστέρων της μόδας, της μουσικής και του θεάματος.