Δεν φταίει η Ραμόνα που το «My style rocks» είναι κακό - Free Sunday
Δεν φταίει η Ραμόνα που το «My style rocks» είναι κακό

Δεν φταίει η Ραμόνα που το «My style rocks» είναι κακό

  • TV

Από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ προβάλλεται κάθε μεσημέρι, στις 16.15, ο με δόσεις reality διαγωνισμός στυλ (κι όχι μόδας) “My style Rocks”. Ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και ο Χάρης Χριστόπουλος είναι η επιτροπή του παιχνιδιού και αποστολή τους είναι να κρίνουν τις 14 αυτοπροσδιοριζόμενες fashionistas παίκτριες.

Για όσους δεν το έχετε παρακολουθήσει η κάθε παίκτρια συνθέτει ένα σενάριο –από baby shower (λες και έχουμε από αυτά στην Ελλάδα) μέχρι μια έκθεση ζωγραφικής- και κρίνεται από την επιτροπή για το look που επέλεξε για την περίσταση.

Ωστόσο, το πρόβλημα της εκπομπής δεν είναι οι άστοχες ενδυματολογικές επιλογές των διαγωνιζόμενων, το πρόβλημα είναι η εκλεκτή επιτροπή. Πετυχημένοι επαγγελματίες, γνώστες της μόδας –τόσο της βιομηχανίας όσο και των τάσεων- αποτυγχάνουν καταρχήν να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι σχεδιαστής ρούχων που αγαπάει το avant garde και η σύγχρονη απόδειξη πως από τους έλληνες δημιουργούς δεν λείπει το ταλέντο για να διακριθούν στο εξωτερικό. Το αμερικάνικο online περιοδικό μόδας polkadot.com άλλωστε έχει γράψει γι' αυτόν: «Στην Ελλάδα, εκτός από τη Σοφία Κοκοσαλάκη, η μόδα έχει κι άλλο ένα όνομα. Τα ρούχα του Στέλιου Κουδουνάρη αποτελούν τη φαντασίωση κάθε γυναίκας στην γκαρνταρόμπα της».

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη είναι Style Expert, Fashion Stylist & Designer, TV Columnist, Image Maker & Wedding Stylist -ναι όλα αυτά και ναι είναι σε όλα καλή. Είναι η εγχώρια Πατρίτσια Φιλντ, η γυναίκα στην οποία πολλές διάσημες οφείλουν το «προχωρημένο» στυλ τους ενώ η ίδια στυλιστικά είναι μια περσόνα bigger than life.

Ο Χάρης Χριστόπουλος είναι φωτογράφος μόδας με πολλά «ένσημα» και συνεργασίες με όλα τα ελληνικά περιοδικά, που τα τελευταία χρόνια έχουμε γνωρίσει καλύτερα από τη θέση του τηλεοπτικού κριτή τόσο στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όσο και στο «Next Top Model».

Είναι, λοιπόν, και οι τρεις άνθρωποι με επαρκείς γνώσεις για τη μόδα ως τρόπο έκφρασης ταυτότητας αλλά και ως τέχνη. Τα σχόλια τους, ωστόσο, δεν είναι απλά λίγα αλλά προσβλητικά ως προς το επάγγελμα που εκπροσωπούν. Φτωχό επαναλαμβανόμενο λεξιλόγιο (αλήθεια πόσες φορές ακόμα η κ. Κατσαΐτη θα μας πει «υπάρχουν πολλές πληροφορίες», θεσφατικοί αφορισμοί και καμία μα καμία επεξήγηση ή βελτίωση του look των παικτριών που απορρίπτουν.

Κοντολογίς από τους ανθρώπους της μόδας περιμένεις να σου κάνουν αναφορά στα trends που «τρέχουν» αυτή την περίοδο, να αναφέρουν στα σχόλια τους πως π.χ ο οίκος Chanel προτείνει να φοράμε το θρυλικό μικρό τσαντάκι με την αλυσίδα ή πως ο Yves Saint-Laurent χρησιμοποίησε τη γεωμετρία στα σχέδια του. Έστω μια life style αναγωγή σε γυναίκες πρότυπα της μόδας κι όχι ένα απλό «μου κάνει» - «δεν μου κάνει». Είναι η δική τους ένδεια που κάνει την παίκτρια Ραμόνα hashtag στο twitter υποβιβάζοντας την εκπομπή σε reality… Κρίμα.