«Survivor», «Bachelor» και «Dancing with the stars» κάνουν ποδαρικό στην τηλεόραση - Free Sunday
«Survivor», «Bachelor» και «Dancing with the stars» κάνουν ποδαρικό στην τηλεόραση

«Survivor», «Bachelor» και «Dancing with the stars» κάνουν ποδαρικό στην τηλεόραση

  • TV

Από τα ελληνικά ριάλιτι στις ξένες σειρές.

Με νέες τηλεοπτικές εκπλήξεις υποδέχεται τους τηλεθεατές το 2018. Τα ριάλιτι θα έχουν ισχυρή θέση στην ελληνική τηλεόραση, ενώ, ως είθισται, μερικές από τις καλύτερες ξένες σειρές επιστρέφουν ή κάνουν πρεμιέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Survivor 2»: Ποιος θα είναι ο νέος Ντάνος

Αυτή την εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου στις 21:00, κάνει πρεμιέρα το «Survivor» στον ΣΚΑΪ με νέους παίκτες και τον Σάκη Τανιμανίδη στο τιμόνι της παρουσίασης. Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκινά ως το πιο μεγαλεπήβολο τηλεοπτικό εγχείρημα της σεζόν μετά την περσινή τεράστια επιτυχία του. Νέοι Διάσημοι και νέοι Μαχητές θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν τα προηγούμενα ποσοστά τηλεθέασης, της τάξης του 70%, αν και το έργο τους θα είναι δύσκολο. Πώς μπορεί να ξεπεραστεί η δημοτικότητα των περσινών παικτών και δη του νικητή Γιώργου Αγγελόπουλου; Στους Διάσημους, πάντως, φέτος θα δούμε μεταξύ άλλων την Όλγα Φαρμάκη, την Ελένη Χατζίδου, τον Μιχάλη Μουρούτσο και τον Αλέξανδρο Παρθένη. Οι παίκτες έχουν ήδη αναχωρήσει για τον Άγιο Δομίνικο, ενώ η παραγωγή προειδοποιεί πως τα φετινά αγωνίσματα θα είναι ακόμη πιο απαιτητικά και δύσκολα για τους 24 διαγωνιζόμενους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα και καθημερινά κάθε απόγευμα θα προβάλλεται στον ΣΚΑΪ η εκπομπή «Εδώ Survivor», όπου η Ντορέττα Παπαδημητρίου μαζί με το ζεύγος, πλέον, Κωνσταντίνου Βασάλου και Ευρυδίκης Βαλαβάνη θα κάνουν ό,τι έκανε πέρυσι η Ελεονώρα Μελέτη. Έτσι, ο σταθμός του Παλαιού Φαλήρου θα επιχειρήσει να καταστήσει το «Survivor» το Νο1 τηλεοπτικό πρόγραμμα του 2018, επαναλαμβάνοντας την απόλυτη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν.

Ένας εργένης και 25 υποψήφιες νύφες

Από τη δική του πλευρά ο ΑΝΤ1 από τις 26 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή επαναφέρει το «Dancing with the stars»με παρουσιάστρια την Ευαγγελία Αραβανή, η οποία διέπρεψε στο σόου μόδας του ΣΚΑΪ «My style rocks». Η σύνθεση της ομάδας των διάσημων εν δυνάμει χορευτών δεν είναι κακή, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, την Ευρυδίκη Βαλαβάνη, τη Μαρία Κορινθίου, τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, τον Αντώνη Βλοντάκη και τη Χριστίνα Λαμπίρη.

Επιπλέον, ένα νέο ριάλιτι ετοιμάζεται να εντάξει στο πρόγραμμά του ο σταθμός του Αμαρουσίου από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για το «The Bachelor»που μεταδίδεται στο εξωτερικό και μάλιστα με επιτυχία εδώ και κάποια χρόνια. Παρουσιαστής θα είναι ο Χάρης Χριστόπουλος από το «My style rocks», ο οποίος θα συντονίζει τις 25 γυναίκες που θα μένουν μαζί σε ένα σπίτι και θα έχουν ως στόχο να κατακτήσουν την καρδιά του εργένη και πρωταγωνιστή του ριάλιτι. Ο τελευταίος θα βγαίνει ραντεβού μαζί τους και κάθε εβδομάδα θα ψηφίζει την αγαπημένη του παίκτρια, ώσπου στο τέλος να μείνει μία κοπέλα, η οποία θα είναι και η εκλεκτή της καρδιάς του.

Στο Star ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται το «Master Chef», ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα και καθημερινά στις 17:30 θα μεταδίδεται μια νέα σειρά τουρκικής παραγωγής με τίτλο «Ελίφ». Στο ξένο πρόγραμμα επενδύει και το ανανεωμένο Έψιλον, καθώς από την Κυριακή θα προβάλλει τη μίνι σειρά «True Justice»με τον Στίβεν Σιγκάλ, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη μετάδοση των αξιόλογων ξένων ταινιών σχεδόν κάθε βράδυ.

Καθηλωτικές ξένες σειρές

Μία από τις πιο υποσχόμενες σειρές ξεκινά στις ΗΠΑ και κάνει πρεμιέρα και στη χώρα μας μέσα από τη συνδρομητική τηλεόραση της Nova. Ο λόγος για το «Mosaic», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Στίβεν Σόντερμπεργκ, που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα. Πρωταγωνίστρια είναι η Σάρον Στόουν, που πρώτη φορά συμμετέχει σε σειρά, ενώ το σενάριο επικεντρώνεται σε μια μυστηριώδη εξαφάνιση. Το ενδιαφέρον με την εν λόγω σειρά είναι ότι θα συνοδεύεται και από μία εφαρμογή κινητού όπου ο χρήστης και τηλεθεατής θα μπορεί να παρακολουθήσει πρόσθετες πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ενώ στη μικρή οθόνη θα παρουσιάζεται λόγου χάρη η οπτική ενός συγκεκριμένου ήρωα για την υπόθεση εξαφάνισης, μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθήσει και άλλες απόψεις και σκέψεις από τους χαρακτήρες της σειράς. Είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που μια ξένη σειρά υποχρεώνει εν μέρει τον χρήστη να είναι σε άμεση επαφή και με το κινητό του προκειμένου να λύσει το μυστήριο.

Ένα ακόμη μεγαλεπήβολο τηλεοπτικό πρότζεκτ που κάνει πρεμιέρα σχεδόν ταυτόχρονα με την Αμερική είναι ο δεύτερος κύκλος του «American Crime» με τη δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε. Η σειρά ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη μέσα από το κανάλι Fox που εντάσσεται στις συνδρομητικές Cosmote TV και Nova. Πενέλοπε Κρουζ και Ρίκι Μάρτιν κατέχουν τους βασικούς ρόλους και το σίριαλ ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός της στενής οικογένειας του διάσημου σχεδιαστή μόδας, τόσο όσον αφορά τη δολοφονία του όσο και για τα γεγονότα που την ακολούθησαν.

Άλλη μία αξιόλογη σειρά που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ μέσα από το Hulu είναι το «The Looming Tower». Τζεφ Ντάνιελς, Πίτερ Σάαρσγκαρντ και Άλεκ Μπάλντουιν είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στη σειρά που θα επικεντρωθεί στην άνοδο και την ενίσχυση της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν. Η σειρά θα εξετάσει γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ της CIA και του FBI κατά τη δεκαετία του ’90 και ενδέχεται να οδήγησαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το σίριαλ «The Alienist» που κάνει πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα στο αμερικανικό δίκτυο TNT αξίζει την προσοχή μας όχι μόνο για το χολιγουντιανό καστ –Ντακότα Φάνινγκ και Λουκ Έβανς πρωταγωνιστούν– αλλά και για την ιστορία που μας παρουσιάζει. Η σειρά μεταφέρει τον θεατή στο 1896, οπότε μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα προβληματίζουν τις αρχές της Νέας Υόρκης. Ένας ντετέκτιβ τύπου Ηρακλής Πουαρό συγκεντρώνει μια μικρή ομάδα ανθρώπων προκειμένου να ξεσκεπάσουν τον κατά συρροή δολοφόνο.

Τα «Αιχμηρά Αντικείμενα» της Τζίλιαν Φλιν στη μικρή οθόνη

Τέλος, το καλοκαίρι του 2018 θα προβληθεί από το HBO το ψυχολογικό θρίλερ «Αιχμηρά Αντικείμενα» (Sharp Objects), βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν, που έγραψε και το «Κορίτσι που εξαφανίστηκε». Η σειρά θα είναι σκηνοθεσίας του Ζαν Μαρκ Βαλέ (πέρυσι σκηνοθέτησε το «Big Little Lies») και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε την Έιμι Άνταμς, την Πατρίτσια Κλάρκσον και την Ελίζαμπεθ Πέρκινς. Με άρωμα Χόλιγουντ, η ταινία επικεντρώνεται σε μια δημοσιογράφο του αστυνομικού ρεπορτάζ που επιστρέφει στη γενέτειρά της προκειμένου να ερευνήσει τη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Η σκηνοθεσία του Βαλέ, η γραφή της Φλιν και η παρουσία της Άνταμς ως πρωταγωνίστριας επιφυλάσσουν στον τηλεθεατή ένα από τα καλύτερα αστυνομικά σίριαλ για το 2018.