Έρχεται το νέο βιβλίο της Τόνι Μόρισον - Free Sunday
Έρχεται το νέο βιβλίο της Τόνι Μόρισον

Έρχεται το νέο βιβλίο της Τόνι Μόρισον

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος ανακοινώνουν την έκδοση των βιβλίων της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόνι Μόρισον, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά

Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο του 2017 θα εκδοθεί το μυθιστόρημα Γυρισμός (Home), το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα που κατατάσσεται στον στρατό για να ξεφύγει από τον ασφυκτικό κλοιό της πόλης του αμερικανικού Νότου όπου μεγάλωσε, ωστόσο, οι εμπειρίες του στον πόλεμο της Κορέας τον τραυματίζουν ψυχικά και σωματικά. Επιστρέφει στην πατρίδα αλλά διστάζει να γυρίσει στο σπίτι του. Η δίχως νόημα και σκοπό περιπλάνησή του διακόπτεται όταν τον ειδοποιούν πως η αγαπημένη του μικρή αδερφή, η Σι, κινδυνεύει. Ο ήρωας του βιβλίου πρέπει να επιστρέψει σπίτι, ποιες πληγές όμως ανοίγει αυτός ο γυρισμός;

Το 2018 θα κυκλοφορήσει, σε νέα μετάφραση από την Κατερίνα Σχινά, το αριστούργημα της Τόνι Μόρισον Το τραγούδι του Σόλομον, το οποίο την καθιέρωσε ως εμβληματική συγγραφέα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια έξοχη μυθιστορηματική περιήγηση στην αφροαμερικανική εμπειρία τεσσάρων γενεών, μέσα από πανανθρώπινα θέματα όπως η αγάπη, η απώλεια, η φιλία, η αναζήτηση ταυτότητας.

Σε μια εποχή επαναπροσδιορισμού θεσμών και αξιών, συγγραφείς σαν την Τόνι Μόρισον, που πραγματεύεται μέσα από τα έργα της ζητήματα ρατσισμού, ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεικνύονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

 H Τόνι Μόρισον γεννήθηκε το 1931 στο Λορέιν του Οχάιο. Εργάστηκε στον εκδοτικό οίκο Random House, δίδαξε επί πολλά χρόνια αμερικανική λογοτεχνία στα πανεπιστήμια Howard, Yale και Princeton και έγραψε διηγήματα, κριτικά δοκίμια και έντεκα μυθιστορήματα, από το Γαλάζια μάτια (1970) ως το Ο θεός να φυλάει το παιδί (2015). Έχει τιμηθεί με τα βραβεία National Book Critics Circle Award και Pulitzer. Το 1993 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ζει στη Νέα Υόρκη.