Πέντε νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος - Free Sunday
Πέντε νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Πέντε νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από σήμερα, Τρίτη 7 Νοεμβρίου, κυκλοφορούν από τον Ίκαρο πέντε νέα βιβλία.

Πρόκειται για τα εξής:

Ισμήνη Καπάνταη, Αστική Οικία στο Χαλάνδρι.

9789605721978 min

Αθήνα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Το χρήμα ρέει, χρήμα άφθονο που, σε αντίθεση με το παρελθόν, είναι κατά το πλείστον ουρανοκατέβατο. Μια κοινωνία που όζει στερημένη παντελώς μνήμης, μια κοινωνία που θεωρεί ότι η ιστορία εκκινεί και σχεδόν εξαντλείται στον Εμφύλιο. Μια κοινωνία που δεν προοιωνίζεται το μέλλον και παρακολουθεί τις εξελίξεις παθητικά· άνθρωποι εγκλωβισμένοι στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους —μικρών ή μεγάλων, αδιάφορο, στον κόσμο τους όμως—, μέχρι την ώρα που η μοίρα αποφασίζει την «εικονική τους πραγματικότητα» να τη μετατρέψει,  απαλείφοντας απλώς το «εικονική».

Η πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέας, Ισμήνη Καπάνταη, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ίκαρο με μια ανατροπή: ένα αστυνομικό μυθιστόρημα τοποθετημένο στην Αθήνα της δεκαετίας του ’90.

Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Γέφυρες συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα.

9789605721923 min

Σε μια εποχή συνεχών και πολυδιάστατων εξελίξεων, όπως η σημερινή, καθίστανται αναγκαίες οι συλλογικά επωφελείς διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και οι σύγχρονες πολιτικές με κοινωνική ευθύνη. Το βιβλίο αυτό εξετάζει το Σχέδιο Μάρσαλ με σκοπό να αντλήσουμε γόνιμα στοιχεία από το παρελθόν, που θα μας θωρακίσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις μελλοντικές προοπτικές.

Γιώργος Κ. Ψάλτης, Εσένα.

9789605721961 2 min

Μετά τις ποιητικές συλλογές «Επιστροφή στην ενιαία χώρα» (2008), «Μη σκάψετε παρακαλώ εδώ είναι θαμμένος ένας σκύλος» (2011) και «Παναγιές Ελένες» (2014), στον Ίκαρο κυκλοφορεί το νέο ποιητικό βιβλίο του Γιώργου Κ. Ψάλτη. Ο συγγραφές έχει γράψει το λιμπρέτο «Η ώρα του Μυστικού Δείπνου» (2012) και τα στάσιμα για τα «Κατά Μάρκον Πάθη» (2016) για μουσικά έργα του Φ. Τσαλαχούρη που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Μπενάκη. Το 2015 παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Θεατρικού Αναλογίου στο Θέατρο Τέχνης το έργο του «Σπόροι παπαρούνας» (Εκδόσεις Κουκούτσι). Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.gpsaltis.gr

Αλεξία Βερνίκου, Μέχρι τον ουρανό και πίσω, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.

9789605721886 min

Η πρωτοεμφανιζόμενη Αλεξία Βερνίκου, M.A. Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά τρυφερό παραμύθι για την αγάπη και την απώλεια που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν· μια γλυκιά ιστορία γεμάτη νοσταλγία για τους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας.

Vicente Alfonso, Τα λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου, σε μετάφραση της Μαρίας Παλαιολόγου.

9789605721947 min

Με κύριο άξονα την πολυπρισματική πραγματικότητα και τις απεριόριστες ερμηνείες που αυτή μπορεί να έχει, ο Vicente Alfonso μας παρουσιάζει στο βραβευμένο του μυθιστόρημα μια εθιστική ιστορία γεμάτη από μυστήριο, αγωνία και έντονους χαρακτήρες. Έκπληκτος από τη σοβαρότητα των κατηγοριών εναντίον του ασθενή του Ρώμου Αγιάλα, ο ψυχολόγος Αλμπέρτο Αλμπόρες δέχεται να αποτελέσει μέρος μιας ομάδας που θα υπερασπιστεί την αθωότητα του νεαρού. Όσο περνά ο καιρός, η πραγματικότητα παρουσιάζει όλο και περισσότερα ανησυχητικά γεγονότα σχετικά με το παρελθόν του Ρώμου, και ο γιατρός Αλμπόρες καλείται ν’ αποφασίσει αν οι μονόλογοί του είναι απλές φαντασιώσεις ή ομολογίες αποτρόπαιων εγκλημάτων…

Πόσα ψέματα και αλήθειες υπάρχουν στις ιστορίες που αφηγείται ο Ρώμος στον ψυχολόγο του; Κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε η μητέρα του Ρώμου και γιατί κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της; Είναι δυνατόν να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος σε κάποιο μπαρ χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη; Ήταν ο Ρώμος ή μήπως ο δίδυμος αδερφός του, ο Ρωμύλος; Γιατί ο τάφος της μητέρας των διδύμων είναι άδειος;

Οι έρευνες για την επίλυση αυτών των μυστηρίων θα ανασυνθέσουν την ιστορία της οικογένειας Αγιάλα και θα δείξουν πως κάθε πραγματικότητα μπορεί να έχει απεριόριστες ερμηνείες.