«Δεν με ξέρεις»: το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη - Free Sunday
«Δεν με ξέρεις»: το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη

«Δεν με ξέρεις»: το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη

Το Σάββατο 18/11/2017 πραγματοποιήθηκε στο «Μονκ» η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη με τίτλο «Δεν με ξέρεις».

Η συλλογή «Δεν με ξέρεις» αποτελείται από 45  μικροδιηγήματα που εσωκλείουν τον τραυματισμένο παιδικό κόσμο, ο οποίος άλλοτε σοκάρει κι άλλοτε προβληματίζει.

 Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε μέσα σε έντονη εναλλαγή συναισθημάτων. Κορυφαία στιγμή της παρουσίασης, ήταν όταν ο συγγραφέας κάλεσε στο βήμα τη Μαρίνα,  μια κοπέλα που μεγάλωσε μέσα σ´ ένα από τα πολλά ιδρύματα ανθρώπων με αναπηρία. Μέσα σε ένα ποτήρι υπήρχαν μικρά χαρτάκια με λέξεις. Με τυχαία σειρά το ακροατήριο τραβούσε ένα χαρτάκι κ διάβαζε δυνατά τη λέξη που έγραφε. Κάθε λέξη όμως ήταν & μια μικρή ιστορία της Μαρίνας. Ήταν μια ανάμνηση που έβγαινε στο φως για να  λάμψει για λίγο το σκοτάδι που δεν ξέρουμε. Να μας δείξει όλα εκείνα που δεν ζήσαμε, που δεν θυμόμαστε, που δεν ακούσαμε. Κι όταν κάποιος φωνάξει: «Ποιά Μαρίνα;», εκείνη με σκυφτό κεφάλι, όχι από ντροπή, αλλά από σεβασμό στα χιλιάδες παιδιά που δεν ξέρουμε το όνομά τους, θα απαντήσει: «Δεν με ξέρεις».

image1 min

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ιστορία αυτή είναι αλήθεια... περίπου αλήθεια.

Ο Αντώνης είναι ένα παιδί που πίστεψε ότι ο κόσμος είναι αυτό που νιώθει. Χωρίς να ξέρει τη γραφή, ο ίδιος αφηγείται τις πρώτες του ιστορίες με τους ανθρώπους. Άλλες φορές ζώντας την πραγματικότητα και άλλες μπερδεύοντας την αλήθεια με τα όνειρα... και τους εφιάλτες.

Ο κόσμος του, όμως, αλλάζει ένα βράδυ που κοιτάζει τους πλανήτες. Ξαφνικά, βρίσκεται σε ένα χώρο όπου άγνωστα παιδιά με σάλια και πόδια - ρόδες τον περικυκλώνουν. Η μαμά παίρνει μία άλλη μορφή και το ίδρυμα γίνεται το νέο σπίτι.

«Σήμερα το βράδυ, έκλεισα τα μάτια μου και σταύρωσα τα χέρια. Μου είπαν ότι μπορώ να σου μιλάω κι εσύ να με ακούς. Ένα ήθελα να ξέρεις. Σε μισώ».

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

                          

Ο Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας και της Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού «Λάκης Κουρετζής». Έχει παρακολουθήσει το Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε Αθηναϊκές σκηνές. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ πλέον συνεργάζεται με το eidikospaidagogos.gr και το Aegean College στο Τμήμα Εργοθεραπείας και στο πιστοποιημένο πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Ειδική Αγωγή». Το 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το θεατρικό του έργο Θεριά, στην κοινή έκδοση Delete με την Βάνα Πεφάνη.