Η Κου Κλουξ Κλαν επικροτεί τις νέες δηλώσεις Τραμπ ότι έφταιγαν όλοι για τη βία στο Σάρλοτσβιλ - Free Sunday
Η Κου Κλουξ Κλαν επικροτεί τις νέες δηλώσεις Τραμπ ότι έφταιγαν όλοι για τη βία στο Σάρλοτσβιλ

Η Κου Κλουξ Κλαν επικροτεί τις νέες δηλώσεις Τραμπ ότι έφταιγαν όλοι για τη βία στο Σάρλοτσβιλ

Την ικανοποίηση των πυρήνων της Κου Κλουξ Κλαν προκάλεσε η νέα τοποθέτηση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος υπαναχώρησε από τη δεύτερη δήλωση του με την οποία είχε αποδώσει την ευθύνη για τα αιματηρα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, στις ομάδες της ρατσιστικής ακροδεξιάς.

«Σας ευχαριστούμε Πρόεδρε Τραμπ γιατί είστε ειλικρινής, γιατί βρήκατε το θάρρος να πείτε την αλήθεια για το Σάρλοτσβιλ», έγραψε στο twitter, ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντουκ, σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου, ο οποίος ισοκατανείμει τις ευθύνες.

«Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τις εικόνες από το Σάρλοτσβιλ, με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ’ ότι εσείς. Υπάρχει λοιπόν από την μια πλευρά μια κακή ομάδα, όμως υπάρχει και από την άλλη πλευρά μια εξίσου βίαιη ομάδα. Έχω καταδικάσει τους νεοναζί. Όμως πιστέψτε με, όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν νεοναζί, όλοι αυτοί δεν πίστευαν στην υπεροχή των λευκών» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Ντάραμ της Βόρειας Καρολίνα, διαδηλωτές ανέτρεψαν στρατιωτικό μνημείο ενώ φώναζαν «οι άνθρωποι ενωμένοι δεν θα νικηθούν ποτέ».

«Ο Τζορτζ Ουάσιγνκτον ήταν ιδιοκτήτης σκλάβων; Τι θα γίνει λοιπόν, τι θα κάνουμε; Θα γκρεμίσουμε τα αγάλματα του Τζορτζ Ουάσινγκτον; Με συγχωρείτε. Τι θα γίνει με τον Τόμας Τζέφερσον; Τι πιστεύετε για εκείνον, σας είναι συμπαθής; Μήπως πρέπει να ξηλώσουμε και τα δικά του αγάλματα επειδή είχε στην κατοχή του πολλούς σκλαβούς;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Μέσω twitter απάντησε και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ κατηγορώντας τον κ. Τραμπ, ότι διχάζει: «Οι σπουδαίοι Αμερικανοί πρόεδροι ενώνουν δεν διχάζουν. Η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ότι δεν είναι ένας από αυτούς. Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν διαλέγει πλευρές, όμως όταν ο Ντέιβιντ Ντουκ και οι λευκοί υπερασπιστές χαμογελούν, τότε κάτι κάνετε πολύ λάθος»