Τρομοκρατική επίθεση με βαν στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες - Free Sunday
Τρομοκρατική επίθεση με βαν στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση με βαν στη Βαρκελώνη – 13 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες

Τρομοκρατικό χτύπημα έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, στον διάσημο πεζόδρομο Λα Ράμπλα, όταν ένα βαν ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και παρέσυρε ανθρώπους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, οι δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Mέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών που έχει επιβεβαιωθεί από τις ισπανικές Αρχές είναι 13.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια ελληνική οικογένεια, με την μητέρα να είναι σοβαρά τραυματισμένη, όπως ενημέρωσε ο συζυγός της την ελληνική πρεσβεία, και πιο ελαφρά τα δύο παιδιά τους.

Ο δράστης διέφυγε με τα πόδια και σύμφωνα με κάποια διεθνή ΜΜΕ εισέβαλε σε τουρκικό εστιατόριο όπου κρατάει ομήρους, ενώ σύμφωνα με το Reuters στο τουρκικό εστιατόριο έχουν εισβάλει δύο ένοπλοι και κρατούν ομήρους, σε ένα παράλληλο χτύπημα, κοντά στο σημείο που έλαβε χώρα και το πρώτο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής, πυροσβεστικές δυνάμεις και δεκάδες ασθενοφόρα, ενώ έχει εκκενωθεί η παρακείμενη Πλάθα Καταλούνια.

Οι εικόνες από τον χώρο της αρχικής επίθεσης είναι σοκαριστικές, με δεκάδες ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος, τραυματισμένοι ή νεκροί.

Η επίθεση με το βαν έχει ήδη χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση από τις ισπανικές Αρχές.