Στη Γαλλία μεταφέρονται οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης στην Βαρκελώνη - Free Sunday
Στη Γαλλία μεταφέρονται οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης στην Βαρκελώνη

Στη Γαλλία μεταφέρονται οι έρευνες για τους δράστες της επίθεσης στην Βαρκελώνη

Στη Γαλλία μεταφέρεται μέρος των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη καθώς σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή, χθες το βράδυ η ισπανική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς,ειδοποίησε τις γαλλικές Αρχές ότι ένα λευκό βαν Renault Kangoo, που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις, πέρασε τα σύνορα των δυο χωρών.

 «Πραγματοποιούμε έρευνες για τον εντοπισμό ενός προσώπου που ενδέχεται να είναι ο οδηγός του οχήματος. Εμπλέκεται στις επιθέσεις. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν εντός του οχήματος» είπε η πηγή.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που ενοικίασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, η ισπανική αστυνομία καταζητεί ακόμη τουλάχιστον 4 υπόπτους, οι τρεις από τους οποίους προέρχονται από το Ριπόλ, μια μικρή πόλη 10.000 κατοίκων, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.

ΤΑ θύματα της επίθεση είναι 14 νεκροί και περίπου 130 τραυματίες της επίθεσης που προέρχονται από τουλάχιστον 24 χώρες και συγκεκριμένα είναι υπήκοοι Ισπανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Βελγίου, πΓΔΜ, Αργεντινής, Βενεζουέλας, Περού, Κούβας, Αυστραλίας και Αλγερίας,

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Ελληνίδα.

sxedio1