Βαρκελώνη: Προφυλακιστέοι δύο από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις - Free Sunday
Βαρκελώνη: Προφυλακιστέοι δύο από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Βαρκελώνη: Προφυλακιστέοι δύο από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δυο από τους τέσσερις υπόπτους οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Αρχές της Ισπανίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας κατά τις οποίες 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν. 

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ στο χωριό Ριπόλ, όπου ζούσαν τα περισσότερα από τα συνολικά 12 μέλη του πυρήνα στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τη διάπραξη των επιθέσεων κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση ενώ ο τέταρτος, ο Μοχάμεντ Αάλα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Από τα 12 μέλη του πυρήνα, τα οκτώ είναι πλέον νεκρά, μετά και την εκτέλεση του βασικού υπόπτου, 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τη Δευτέρα, από την αστυνομία, στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ένας εκ των υπόπτων παραδέχτηκε στον ανακριτή ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών της Βαρκελώνης προετοίμαζε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε πολυσύχναστα μέρη ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος ενώ δύο από τους τέσσερις υπόπτους υποστήριξαν ότι ο ο ιμάμης του Ριπόλ ήταν ο υποκινητής των πολύνεκρων επιθέσεων στην Καταλονία.