Τεράστια καταστροφή από τον νέο σεισμό στο Μεξικό - Free Sunday
Τεράστια καταστροφή από τον νέο σεισμό στο Μεξικό

Τεράστια καταστροφή από τον νέο σεισμό στο Μεξικό

Ξεπέρασαν τους 200, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το κεντρικό Μεξικό, χθες Τριτη το μεσημέρι, τοπική ώρα, πριν συμπληρωθούν 15 ημέρες από τα 8,1 Ρίχτερ που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας και ακριβώς 32 χρόνια μετά την ισοπέδωση της Πόλης του Μεξικού.

Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 224 νεκροί, τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές, καθώς σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ τα συνεργεία διάσωσης δίνουν τη μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων.

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου είκοσι αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου Ενρίκε Ρεμπσαμέν.

«Αυτή τη στιγμή η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκεί θα εστιάσει η επιχειρησιακή μας παρουσία», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος, Ενρίκε Πένια Νιέτο σύμφωνα με τον οποίο επρόκειτο για δύο σεισμούς, μεγέθους 6,8 και 7,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στην πολιτεία Πουέμπλα, όπου επιβεβαιώθηκαν 29 θάνατοι. Τον μεγαλύτερο φόρο αίματος πλήρωσε η πολιτεία Μορέλος με 64 νεκρούς, ενώ άλλοι 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα.

Τεράστιες είναι και οι υλικές ζημιές, καθώς σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Μόνο στην Πόλη του Μεξικού 44 κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ ξύπνησε και το μεξικανικό ηφαίστειο του Ποποκατεπέτλ.