Αυτοκίνητο χτυπά πεζούς στην καρδιά του Λονδίνου - «Τροχαίο» λέει η αστυνομία - Free Sunday
Αυτοκίνητο χτυπά πεζούς στην καρδιά του Λονδίνου - «Τροχαίο» λέει η αστυνομία

Αυτοκίνητο χτυπά πεζούς στην καρδιά του Λονδίνου - «Τροχαίο» λέει η αστυνομία

Άντρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πεζούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό ήταν τροχαίο ενώ 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν εκτός κινδύνου σε νοσοκομεία, ή τους παρασχέθηκαν επί τόπου πρώτες, βοήθειες καθώς ασθενοφόρα έσπευσαν, μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες μάλιστα κάνουν λόγο ότι υπάρχουν και τραυματισμένα παιδιά τα οποία είχαν πάει προφανώς για περίπατο μαζί με τους γονείς τους. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει τη σύλληψη ενός υπόπτου ενώ το σημείο και η γύρω περιοχή έχουν κλείσει. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, το αυτοκίνητο ήταν ένα μαύρο Toyota Prius πιθανότατα ταξί με το οποίο ο οδηγός ανέβηκε το πεζοδρόμιο κοντά στο μουσείο, χτύπησε πολλούς περαστικούς και έπειτα ακινητοποιήθηκε αφού συγκρούστηκε με άλλα οχήματα.

Στο twitter, αυτόπτες μάρτυρες δημοσίευσαν βίντεο από την ακινητοποίηση ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο οδηγός. Το περιστατικό έχει αναλάβει η Σκότλαντ Γιάρντ σε συνεργασία με τη βρετανική αστυνομία και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για το αν όντως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Παρόλα αυτά, η εν λόγω μέθοδος παραπέμπει σε τρομοκρατικό.