Ο Τραμπ συσπειρώνει τους πρώην εναντίον του - Free Sunday
Ο Τραμπ συσπειρώνει τους πρώην εναντίον του

Ο Τραμπ συσπειρώνει τους πρώην εναντίον του

Κοινές ανησυχίες για την κατάσταση στην ΗΠΑ μετά τη εκλογή Τραμπ, μοιράζονται οι δύο τελευταίοι πρόεδροι της χώρας, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώτος επιβεβαίωσε τη διαφωνία του με τις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, όταν σε μία από τις ελάχιστες δημόσιες παρεμβάσεις του μετά από την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο στις αρχές τους 2009, δήλωσε ο Μπους με σαφή αναφορά στον Τραμπ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Η αδιαλλαξία έχει γιγαντωθεί. H πολιτική κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ καθώς κυριαρχούν οι κατασκευασμένες θεωρίες συνωμοσίας. Η πολιτική ρητορική διολισθαίνει επικίνδυνα. Είναι στιγμές που φαίνεται πως οι δυνάμεις που μας χωρίζουν είναι πιο ισχυρές από αυτές που μας ενώνουν. Η απλή διαφωνία μετατρέπεται εύκολα σε έχθρα»

Ο δεύτερος, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μπους και παρέδωσε στον Τραμπ, κάλεσε τους ψηφοφόρους σε Νιου Τζερσει και Βιρτζίνια που θα προσέλθουν στις κάλπες για εκλογή κυβερνήτη τον επόμενιο μήνα, να καταδικάσουν την διχαστική πολιτική ρητορική η οποία θυμίζει πρακτικές του 19 αιώνα.

«Αντί η πολιτική μας να αντανακλάει τις αξίες μας, μολύνει την κοινωνία. Αντί να ψάχνουμε τρόπους να δουλέψουμε από κοινού βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σκοπίμως προσπαθούν να εξαγριώσουν τους πολίτες και να σπείρουν δαιμόνια».

Τον Δεκέμβριο θα γίνουν αντίστοιχες εκλογές στην Αλαμπάμα,