Τέταρτη συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν σε οκτώ μήνες - Free Sunday
Τέταρτη συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν σε οκτώ μήνες

Τέταρτη συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν σε οκτώ μήνες

Την τέταρτη συνάντηση τους τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν σήμερα στπο Σοτσι της Κριμαίας οι πρόεδροι της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επί τάπητος θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση στη Συρία και η πλήρης άρση των εκατέρωθεν κυρώσεων καθώς στον οικονομικό και τον εμπορικό τομέα η συνεργασία των δύο κρατών ενισχύεται και καλλιεργούνται σχετικές προσδοκίες.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία, Νακί Καρασλάν μιλώντας στο euronews έθεσε ως πρώτο στόχο την κατάργηση της βίζας.

«Με την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων υπήρχαν πολλοί τουρίστες, είχαμε περίπου 300.000 επισκέπτες στη Ρωσία. Τώρα η κίνηση είναι χαμηλή και αυτό επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις και φυσικά τον τομέα της εστίασης», είπε ο Καρασλάν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του, πως η επίσκεψη Ερντογάν στο Σότσι και η προσέγγιση των δύο χωρών θα ανατρέψει την κατάσταση.

«Υπήρχαν περίπου 3.000 τουρκικές επιχειρήσεις στη Ρωσία τώρα έμειναν μόνο 1500. Ο μέγιστος τζίρος ήταν 35 με 36 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, τώρα δεν έχουμε ούτε τα μισά. Συνεπώς πρέπει να σκεφτούμε πως θα αυξηθεί ο τζίρος στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Καρασλάν.