Σε κοινή πρόταση για πολιτική λύση στη Συρία συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν - Free Sunday
Σε κοινή πρόταση για πολιτική λύση στη Συρία συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν

Σε κοινή πρόταση για πολιτική λύση στη Συρία συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν

Σε συμφωνία για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας κατέληξαν οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τετράωρη συνάντηση που είχαν στο Σότσι.

«Με δεδομένες τις επιτυχίες στη μάχη κατά των τρομοκρατών ο πρόεδρος Ερντογάν και εγώ συμφωνήσαμε πως χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να διασφαλίσουμε μια μακροπρόθεσμη κανονικότητα στη Συρία», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του που η κοινή προσπάθεια Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν στη Συρία αποδίδει καρπούς αφού η βία μειώθηκε σημαντικά.

Στην ατζέντα της συνάντησης εκτός από τη Συρία, βρέθηκαν η ενίσχυση των σχέσεων στον εμπορικό και τον ενεργειακό τομέα αλλά και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών με την αγορά των S 400 από την Τουρκία.

«Είμαι ικανοποιημένος που βλέπω τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας να βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Προσδίδω μεγάλη σημασία στα αμοιβαία βήματα Ρωσίας και Τουρκίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, ενώ ο Ρώσος ομόλογος του διαβεβαίωσε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και επέστρεψαν στο επίπεδο προ της κρίσης που είχε προκαλέσει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το 2015.