O Υπ. Δικαιοσύνης του Τραμπ άρχισε να θυμάται τον George Papadopoulos - Free Sunday
O Υπ. Δικαιοσύνης του Τραμπ  άρχισε να θυμάται τον George Papadopoulos

O Υπ. Δικαιοσύνης του Τραμπ άρχισε να θυμάται τον George Papadopoulos

Στην παραδοχή ότι ήταν παρών στη συνάντηση του Μαρτίου 2016 στο Trump Hotel στην οποία ο τότε σύμβουλος του υποψηφίου προέδρου, Τζορτζ Παπαντόπουλος, είχε πει ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μόσχα και θα μπορούσε να βοηθήσει να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ του τότε υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οδηγήθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσσιονς.

«Τώρα θυμήθηκα» είπε ο Σέσσιονς μετά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο οποίος προσέθεσε:

«Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες ότι έχω πει ψέμματα. Τις απορρίπτω. Δεν είχα καμία ανάμνηση αυτής της συνάντησης μέχρι που είδα τα δικαστικά έγγραφα. Τώρα, ναι, θυμάμαι πως τον Μάρτιο του 2016 στη συνάντηση στο Trump Hotel παραβρισκόταν και ο κ.Παπαντόπουλος αλλά δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες των όσων ειπώθηκαν σε εκείνη τη συνάντηση».

Ο Τζεφ Σέσιονς σε άλλη ακρόασή του, τον προηγούμενο μήνα, έχει δηλώσει πως δεν είχε κάποια ανάρμοστη εμπλοκή με Ρώσους και δεν γνωρίζει κανέναν άλλο από το προεκλογικό επιτελείο που να είχε επαφές ενώ στην ακρόαση για την επικύρωση του διορισμού του στη Γερουσία, ο Σέσιονς είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει να υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου και της Ρωσίας.