Τα αστέρια της εθνικής Βραζιλίας θέλουν να σώσουν το Ρίο - Free Sunday
Τα αστέρια της εθνικής Βραζιλίας θέλουν να σώσουν το Ρίο

Τα αστέρια της εθνικής Βραζιλίας θέλουν να σώσουν το Ρίο

Τη συμμετοχή του Μπεμπέτο, συμπαίκτη του στην Εθνική Βραζιλίας αλλά αντιπάλου του, στις ποδοσφαιρικές ομάδες του Ρίο, στο κόμμα Podemos, που διεκδικεί την εξουσία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ανακοίνωσε ένας απο τους πιο πετυχημένους βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, ο Ρομάριο, ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας στις εκλογές του 2018.Ο Ρομάριο, ανακοίνωσε ότι ο Μπεμπέτο θα συμμετάσχει στο Podemos, για το Ρίο ντε Τζανέιρο, που οδηγείται σε χρεοκοπία και απειλείται από την αυξανόμενη βία.

«Το όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα, μαζί μπορούμε να ανοικοδομήσουμε το Ρίο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλος μας», ανέφερε ο Ρομάριο σε σύντομη δήλωση.

Κατά τη δεκαετία του '80 ο Ρομάριο έπαιζε στην Φλαμένγκο πριν παίξει στην Ευρώπη με την ολλανδική PSV Αιντχόφεν και την ισπανική Μπαρτσελόνα, ενώ ο Μπεμπέτο στη Βάσκο ντα Γκάμα, από όπου μετεγγράφηκε στην ισπανική Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Όταν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ολλανδίας, ο Μπεμπέτο πέτυχε το δεύτερο γκολ της Βραζιλίας, έτρεξε να πανηγυρίσει «κουνώντας» ένα φανταστικό μωρό, παραπέμοντας στη γέννηση του γιου του πριν απο λίγες ημέρες. Ο Ρομάριο τον μιμήθηκε και ο πανηγυρισμός έγινε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τουρνουά. Η Βραζιλία κέρδισε 3-2, ενώ στον τελικό νίκησε την Ιταλία στα πέναλτι και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο μια τέταρτη φορά ρεκόρ στην ιστορία της.