Εσωκομματική πίεση στον Σουλτς να συζητήσει μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ - Free Sunday
Εσωκομματική πίεση στον Σουλτς να συζητήσει μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ

Εσωκομματική πίεση στον Σουλτς να συζητήσει μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ

Υπέρ του διαλόγου με τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τάσσονται βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

«Ο Μάρτιν Σουλτς θα πρέπει να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ανοιχτός στον διάλογο. Δεν μπορούμε να πούμε στον ομοσπονδιακό πρόεδρο απλώς αυτό ήταν. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος θα πρέπει να διερευνήσει ποιες δυνατότητες υπάρχουν για σχηματισμό κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν εάν το SPD αποκλείει εκ προοιμίου το μεγάλο συνασπισμό», δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα, «Passauer Neue Presse» ο Γιοχάνες Καρς, ο οποίος θεωρείται ως εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας του κόμμματος ενώ και ο εκπρόσωπος του SPD για την οικονομία, Μπερντ Βέστφαλ, τάχθηκε υπέρ των συνομιλιών με τους Χριστιανοδημοκράτες και κατά των νέων εκλογών.

«Το SPD δεσμεύτηκε πολύ υπέρ των εκλογών αλλά η μετακίνηση είναι δυνατή. Το SPD πρέπει να διατυπώσει σαφείς όρους και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να επιδείξει ευελιξία» δήΛωσε στη Handelsblatt.