Λίντνερ: Η «Τζαμάικα» έχει τελειώσει... - Free Sunday
Λίντνερ: Η «Τζαμάικα» έχει τελειώσει...

Λίντνερ: Η «Τζαμάικα» έχει τελειώσει...

«Σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο η Τζαμάικα δεν αποτελεί πλέον για κανέναν θέμα», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, διαψεύδοντας έτσι τον αντιπρόεδρο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι ο οποίος δήλωσε χτες εμμέσως το αντίθετο σε συνέντευξή του στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Εάν αποτύχει η προσπάθεια για μεγάλο συνασπισμό έχουμε μια νέα κατάσταση. Φυσικά και θα αξιολογήσουν οι Φιλελεύθεροι εκ νέου την κατάσταση υπό το φώς των εξελίξεων. Σε τελευταία ανάλυση δεν είμαστε δογματικοί», είπε ο κ. Κουμπίκι στο RND πυροδοτώντας σχετικές εικασίες.

«Ο Βόλφγκανγκ ερμηνεύτηκε λάθος», διευκρίνισε στο twitter ο Κρίστιαν Λίντνερ. «Κυβερνήσεις μειοψηφίας θα τις συνοδεύαμε εποικοδομητικά. Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) δεν πρέπει να αφεθεί να εκβιαστεί από τους Σοσιαλδημοκράτες», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των φιλελευθέρων έγραψε επίσης ότι η δήλωση του κ. Κουμπίκι «αποτελεί έναν συνήθη κανόνα και δεν είναι καθόλου εντυπωσιακή, διότι φυσικά και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ασχοληθούν με την κατάσταση σε περίπτωση αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού».

Υπενθυμίζεται ότι το εάν οι Σοσιαλδημοκράτες θα συμμετάσχουν τελικά σε διερευνητικές συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες είναι θέμα το οποίο θα συζητηθεί στο συνέδριό τους το οποίο ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Βερολίνο. Η βάση του κόμματος και η νεολαία του είναι πάντως αντίθετοι στην συγκυβέρνηση, ενώ μέρος της ηγεσίας του SPD υπέρ.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)