Ενδοτικός ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με την αντιπολίτευση - Free Sunday
Ενδοτικός ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Ενδοτικός ο Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με την αντιπολίτευση

 

Ενδοτικότητα καταλόγισε στον Ταγίπ Ερντογάν ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επειδή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, δεν έθεσε επίσημα θέμα των «18 νησιών του Αιγαίου» που κατά τον Κιλιτσντάρογλου, η Ελλάδα κατέχει παράνομα.«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Ερντογάν: Γιατί εκεί δεν είπες τίποτα για τα 18 νησιά; Γιατί δεν ανέφερε τίποτα για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη; Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης», σχολιάζοντας τις θέσεις του τούρκου προέδρου για την αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Ο κ. πρόεδρος πήγε στην Ελλάδα και άνοιξε συζήτηση για τη Λωζάνη. Ένας άνθρωπος που κατέχει θέση αρχηγού κράτους δεν ανοίγει έτσι “στο πόδι” συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θέλω να ρωτήσω: Με ποιο σκεπτικό, με τι στοιχεία ανοίγεις συζήτηση για Λωζάνη;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, αμφισβητώντας ευθέως κατά πόσο ο Τούρκος Πρόεδρος έχει το μορφωτικό υπόβαθρο να συζητάει ακόμη και για αλλαγές διεθνών συνθηκών.

«Αν θέλεις να ανοίξεις συζήτηση για τη Λωζάνη, έλα πρώτα και δείξε μας το πτυχίο του πανεπιστημίου σου και τότε να δούμε», δήλωσε καυστικά ο Κιλιτσντάρογλου.