Το παλάτι των Σαουντ στο βεληνεκές των Χούτι - Free Sunday
Το παλάτι των Σαουντ στο βεληνεκές των Χούτι

Το παλάτι των Σαουντ στο βεληνεκές των Χούτι

 Πύραυλο κατά της παλατιού στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούτι όπως προκύπτει από δήλωση τους, την οποία επιβεβαίωσε το Ριάντ διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος αναχαιτίσθηκε σχεδόν αμέσως μετά την εκτόξευση.

Σε τηλεοπτικό μήνυμα ο αρχηγός των Χούτι υποστήριξε ότι πλέον μπορούν να χτυπήσουν την καρδιά της Σαουδικής Αραβίας και έτσι να αποδείξουν ότι η τυραννική εξουσία δεν είναι άτρωτη και έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, ενώ η Σαουδική Αραβία δεν εκανε αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον 136 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη από αεροπορικές επιδρομές που διενήργησε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία.

Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για την αύξηση του αριθμού των αμάχων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πρόσφατα στην Υεμένη ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιεί ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στις 4 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ανάμεσα στους στόχους που είχαν οι αεροπορικές επιθέσεις ήταν μια φυλακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 45 και να τραυματιστούν 53 κρατούμενοι ενώ στις 16 Δεκεμβρίου, μία γυναίκα και εννέα παιδιά, που επέστρεφαν από έναν γάμο, σκοτώθηκαν από επιδρομές στην επαρχία Μαρίμπ.