Τσίπρας σε Κάμερον: Έπρεπε να ήσουν προετοιμασμένος και για τα δύο αποτελέσματα - Free Sunday
Τσίπρας σε Κάμερον: Έπρεπε να ήσουν προετοιμασμένος και για τα δύο αποτελέσματα

Τσίπρας σε Κάμερον: Έπρεπε να ήσουν προετοιμασμένος και για τα δύο αποτελέσματα

Σε δημοσίευμα τους οι Financial Times αναφέρονται στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα «Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα και χρειαζόταν να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο» και πρόσθεσε «Γι' αυτό και είμαι έκπληκτος από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο»

2553649a

Τότε όπως αναφέρει το δημοσίευμα το δωμάτιο ξέσπασε σε γέλια και η ατμόσφαιρα βελτιώθηκε.

ft

Αλ. Τσίπρας: Είχα προειδοποιήσει τον Κάμερον για το δημοψήφισμα στην Βρετανία

«Σου εύχομαι με αυτή την απόφαση που κέρδισες εξ ανάγκης, όχι με πλήρη συναίνεση όλων,  να κερδίσεις αυτό το δημοψήφισμα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις» είχε πει ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ντέβιντ Κάμερον στη σύνοδο Κορυφής. 

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέβιντ Κάμερον: «Θυμάμαι στη συζήτηση στη σύνοδο Κορυφής, όταν αποφασίστηκε τελικά και αναγκαστήκαμε κι εμείς να δώσουμε συναίνεση παρά τις διαφωνίες μας σε ένα ειδικό καθεστώς για τη Βρετανία,  είχα πάρει τον λόγο και απευθύνθηκα στον Βρετανό πρωθυπουργό λέγοντάς του, σου εύχομαι με αυτή την απόφαση που κέρδισες εξ ανάγκης, όχι με πλήρη συναίνεση όλων, να κερδίσεις αυτό το δημοψήφισμα, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις, διότι όταν απευθύνεσαι στο λαό σου με το αίτημα λιγότερης Ευρώπης, λέγοντας ότι κατάφερα να κερδίσω ένα ειδικό καθεστώς λιγότερης Ευρώπης,  είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψεις το ρεύμα». 

«Διότι ανάμεσα  στο δίλημμα λιγότερη ή καθόλου, αν όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσες να πείσεις για την ανάγκη λιγότερης ή καθόλου, η τελική επιλογή θα είναι η ορίτζιναλ επιλογή και όχι η μεσοβέζικη επιλογή» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και σχολίασε «Και έτσι έγινε. Αν λοιπόν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ.»