Η Apple... απαγορεύει τις βιντεοσκοπήσεις συναυλιών - Free Sunday
Η Apple... απαγορεύει τις βιντεοσκοπήσεις συναυλιών

Η Apple... απαγορεύει τις βιντεοσκοπήσεις συναυλιών

Αν το θυμάστε και αν η φορητή συσκευή σας είναι Apple, καλά θα κάνετε σιγά-σιγά να το ξεχάσετε.

Κι αυτό διότι η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας μόλις κατοχύρωσε μια πατέντα (την οποία είχε καταθέσει το 2011), σύμφωνα με την οποία η κάμερα του iPhone απενεργοποιείται όταν εντοπίσει τη χρήση υπέρυθρης ακτίνας.

Για να λειτουργήσει η πατέντα τη Apple θα απαιτείται η τοποθέτηση ενός υπέρυθρου πομπού σε κάθε συναυλιακό χώρο ή event. Κάθε φορά που κάποιος θα επιχειρεί να τραβήξει εικόνα ή video, θα εμφανίζεται το μήνυμα «recording disabled». Μια εναλλακτική της απενεργοποίησης της κάμερας είναι η εμφάνιση ενός μεγάλου υδατογραφήματος ή το θόλωμα της οθόνης.

Εκτός από το να περιορίζει τους χρήστες να τραβήξουν με την κάμερα, η πατέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προβολή σχετικών πληροφοριών για το event, σε μουσεία κλπ.

H Αpple φαίνεται να προχωρεί στην εφαρμογή αυτής της πατέντας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με μουσικούς καλλιτέχνες μέσω του Apple Music, οι οποίοι ενοχλούνται όταν βλέπουν στο YouTube ή σε άλλα social media φωτογραφίες και βίντεο από τις συναυλίες τους.