iPhone 7 και iPhone 7 Plus: Ήρθαν και είναι αδιάβροχα! - Free Sunday
iPhone 7 και iPhone 7 Plus: Ήρθαν και είναι αδιάβροχα!

iPhone 7 και iPhone 7 Plus: Ήρθαν και είναι αδιάβροχα!

- Η παρουσίαση του νέου iPhone ξεκίνησε με ένα βίντεο με τη φωνή του Τζον Άιβι, του βραβευμένου σχεδιαστή της Apple, ο οποίος αναφέρθηκε στην αλλαγή της κατασκευαστικής διαδικασίας, καθώς και στα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στο νέο iPhone. Τα χρώματα στα οποία θα διατεθεί είναι το νέο Jet Black, Black, Gold, Silver και Rose Gold.

- Το iPhone 7 βασίζεται στο iOS 10, «την πιο σημαντική έκδοση του iOS», κατά την Apple. H νέα έκδοση του λειτουργικού των iPhones και των iPads θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

- Το νέο iPhone φέρνει αλλαγές στο Home button, το οποίο επανασχεδιάστηκε και κρύβει πίσω του τη μηχανή απτικής ανάδρασης, που αντιδρά διαφορετικά, ανάλογα με την πίεση που δέχεται από το δάχτυλο του χρήστη (όπως το Force Touch touchpad στους Mac).

- Το iPhone 7 θα είναι waterproof, με πιστοποίηση IP67 (αντοχή στο νερό και στη σκόνη).

- Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τεχνικά χαρακτηριστικά στην κάμερα 12 Mpixel με Optical Image Stabilization του νέου τηλεφώνου της Apple, με φακό 7 στοιχείων και aperture f/1.8 και ταχύτερο αισθητήρα κατά 60% σε σχέση με την κάμερα του προγενέστερου μοντέλου. Επίσης, το φλας υποστηρίζεται από ένα σύστημα 4 LED, για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε εσωτερικούς χώρους. Η Apple έκανε λόγο για την αξιοποίηση τεχνολογίας machine learning στον επεξεργαστή εικόνας στο iPhone 7, τεχνολογία που εξυπηρετεί την ταχύτατη αναγνώριση των αντικειμένων της λήψης (σε 25 ms) και την αυτόματη ρύθμιση της κάμερας.

- Η μπροστινή FaceTime HD camera υποστηρίζει λήψεις στα 7 Mpixel και διαθέτει τεχνολογία αυτόματης σταθεροποίησης εικόνας.

- H dual lens camera θα εξοπλίσει μόνο το μεγαλύτερο μοντέλο, το iPhone 7 Plus, με ευρυγώνιο φακό και τηλεφακό. Ο Φιλ Σίλερ, επικεφαλής Marketing της εταιρείας, επέδειξε εντυπωσιακές εικόνες υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα ρύθμισης του βάθους πεδίου σε πραγματικό χρόνο, στις λήψεις πορτρέτο, καθώς και στη δυνατότητα zoom (2Χ optical, έως 10X digital).

- Από τα τέλη Οκτωβρίου η Apple θα διαθέτει τα νέα ασύρματα Apple Airpods, earpods, με ένα τσιπ «W1» να αναλαμβάνει την ασύρματη δικτύωση. Τα νέα ακουστικά έχουν σειρά αισθητήρων και μικρόφωνο, που τους επιτρέπουν τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής μέσω εντολών προς την ψηφιακή βοηθό Siri και την εκκίνηση της λειτουργίας τους μόνο όταν φοριούνται. Έχουν αυτονομία 5 ωρών με μία φόρτιση, χωρίς να χρειαστεί ζεύξη με το iPhone (μόνο η επιλογή Connect). Τα πρώτα ασύρματα earpods της Apple θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου έναντι 159 δολαρίων. Εκτός από τα earpods, η Apple ανακοίνωσε νέες σειρές ακουστικών από την εξαγορασθείσα Beats.

- Το iPhone 7 βασίζεται στο νέο Α10 τσιπ και έχει αυξημένη αυτονομία σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα: 13 ώρες ασύρματης μετάδοσης βίντεο στο iPhone 7 και έως και 14 ώρες στο iPhone 7 Plus. Για την ασύρματη μετάδοση μουσικής, τα νέα μοντέλα αντέχουν 40 και 60 ώρες αντίστοιχα.

- Αμφότερα τα μοντέλα θα διατεθούν με χωρητικότητα 32 GB, 128 GB και 256 GB, καταργώντας το μοντέλο των 16 GB.

- Οι τιμές για το iPhone 7 στις ΗΠΑ ξεκινούν από τα 649 δολάρια. Οι τιμές για το iPhone 7 Plus ξεκινούν από τα 769 δολάρια.

- Οι προ-παραγγελίες για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα αρχίσουν στις 9 Σεπτεμβρίου. Στις 16 Σεπτεμβρίου αμφότερα θα είναι διαθέσιμα σε 28 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος. Στη λίστα των χωρών διάθεσης του iPhone 7 θα προστεθούν ακόμη 30 χώρες, μία εβδομάδα αργότερα.