Η… παραμυθένια Χώρα του Ποτέ με τα αμέτρητα σκοτεινά μυστικά - Free Sunday
 Η… παραμυθένια Χώρα του Ποτέ με τα αμέτρητα σκοτεινά μυστικά

Η… παραμυθένια Χώρα του Ποτέ με τα αμέτρητα σκοτεινά μυστικά

Επτά χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον και μυστήριες λεπτομέρειες από τη ζωή του βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, με αποκορύφωμα την επίσημη έκθεση της αστυνομίας της Σάντα Μπάρμπαρα από την έφοδο που είχε πραγματοποιήσει το 2003 στο πολυτελές ράντσο Neverland, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Neverland –όνομα που ο Μάικλ Τζάκσον δανείστηκε από το παραμύθι του Πίτερ Παν και στα ελληνικά αναφέρεται ως η Χώρα του Ποτέ– μόνο παραμυθένια δεν ήταν για τα δεκάδες παιδάκια που φιλοξενούνταν εκεί τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 από τον βασιλιά της ποπ. Οι καταγραφές των αστυνομικών και τα ευρήματα που είναι καταγεγραμμένα σε βίντεο εγείρουν πολλά ερωτηματικά και προβληματίζουν την κοινή γνώμη. Πώς είναι δυνατόν, έπειτα από τουλάχιστον 10 καταγγελίες αγοριών κάτω των 13 ετών και απ’ όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν το 2003, να μην καταδικαστεί ο Τζάκσον ως παιδόφιλος;

Ένα λούνα παρκ για βιτρίνα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάικλ Τζάκσον είχε αδυναμία στα παιδιά, την οποία δεν έκρυβε ούτε στις συνεντεύξεις του και την οποία πρόβαλλε ως φυσιολογική, χωρίς να εμπεριέχει καμία σεξουαλική επιθυμία ή υπόνοια.

Το γεγονός ότι παιδική ηλικία δεν έζησε, αφού ο πατέρας του έβαζε τα παιδιά του και μέλη του συγκροτήματος Jackson Five να κάνουν πρόβες διάφορα τραγούδια όλη την ημέρα κρατώντας μια δερμάτινη ζώνη για να τιμωρεί όποιον τολμούσε να κάνει λάθος, σημάδεψε τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του ποπ σταρ. Η ζωή που ζούσε μόνο φυσιολογική δεν ήταν, ενώ περί τα τέλη της δεκαετίας του ’80, οπότε μεσουρανούσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή, αποφάσισε να αγοράσει την περίφημη Neverland έναντι 20 εκατ. δολαρίων. 

Ανακαίνισε το ράντσο και το μετέτρεψε σε μια παραμυθένια χώρα, με λούνα παρκ, εκατοντάδες παιχνίδια, καρουζέλ, τρενάκια, αυτοκινητάκια, ζωολογικό κήπο – ένα μέρος αντίστοιχο της Disneyland. Εκεί ο Τζάκσον φιλοξενούσε κατά καιρούς παιδιά και μάλιστα στο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μάρτιν Μπασίρ «Living with Michael Jackson» ο ίδιος είχε αναφέρει πως κοιμόταν με παιδιά. Απλώς κοιμόταν, χωρίς να κάνει τίποτα επιλήψιμο, είχε τονίσει. Στη Neverland περνούσε πολλά βράδια του και ο ηθοποιός Μακόλεϊ Κάλκιν, ως μικρό παιδί, μαζί με τον αδελφό του. Το 2003, που προβλήθηκε το εν λόγω ντοκιμαντέρ, η αστυνομία της Σάντα Μπάρμπαρα εισέβαλε στο ύποπτο ράντσο, αφού οι αναφορές του Τζάκσον πως κοιμόταν παρέα με 13χρονα φάνηκαν περίεργες στον εισαγγελέα.

Πρώτη υπόθεση κακοποίησης

Είχε προηγηθεί, το 1993, η κατηγορία ενός 13χρονου αγοριού, του Τζόρνταν Τσάντλερ, του οποίου οι γονείς ήταν θαυμαστές του Τζάκσον και σύχναζαν μαζί με τον γιο τους στη Neverland. Αν και η εξέλιξη της υπόθεσης δεν οδήγησε σε καταδίκη του Τζάκσον, αφού οι γονείς του αγοριού έπεσαν σε αντιφάσεις και τα ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι επιθυμούσαν να αποσπάσουν χρήματα από τον καλλιτέχνη, εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι το αγόρι γνώριζε λεπτομέρειες σχετικά με κρυφά σημάδια που έφερε ο Τζάκσον στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του. Τελικά η υπόθεση έκλεισε με τους  Τσάντλερ να γίνονται κατά 22 εκατ. δολάρια πλουσιότεροι.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, τα παραπάνω και αφού προβλήθηκε το επίμαχο ντοκιμαντέρ, οι αρχές της Σάντα Μπάρμπαρα εισέβαλαν στο ράντσο, έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και συνέλαβαν τον Τζάκσον τον Νοέμβριο του 2003 για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, παιδοφιλία και χορήγηση αλκοόλ και αναισθητικών ουσιών σε ανηλίκους. Ο τραγουδιστής έδωσε ένα υπέρογκο ποσό ως εγγύηση, απέφυγε τη φυλακή και εγκατέλειψε τη Neverland, ενώ η δική του ξεκίνησε στις αρχές του 2005 και έληξε 5 μήνες αργότερα χωρίς την καταδίκη του. Ο βασιλιάς της ποπ βέβαια κατέστη φτωχότερος κατά 200 εκατ. δολάρια, τα οποία μοίρασε στις οικογένειες 20 παιδιών, τακτοποιώντας εξωδικαστικά την υπόθεση.

Απίστευτα ευρήματα στη Neverland

Με βάση την πρόσφατη δημοσιοποίηση της 88σέλιδης αναφοράς της αστυνομίας, είναι απορίας άξιο πώς ο Μάικλ Τζάκσον δεν καταδικάστηκε για παιδεραστία. Σύμφωνα με την αναφορά, που δημοσιεύτηκε αυτούσια στο Radaronline, βρέθηκαν πορνογραφικό υλικό που απεικόνιζε παιδιά σε ανάρμοστες πόζες, περιοδικά, DVD και σκληροί δίσκοι γεμάτοι φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, σαδομαζοχιστικά παιχνίδια ειδικά για παιδιά, παράνομο οπτικό υλικό που δεν αποκλείεται να είχε γυρίσει μόνος του ο Τζάκσον, παραισθησιογόνα, παιχνίδια που εμπεριείχαν σεξουαλικά υπονοούμενα. Στα συμπεράσματα του εισαγγελέα αναφέρεται πως ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό και παραισθησιογόνα για να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις των παιδιών, τα οποία ήταν κυρίως αγόρια. 

«Από το οπτικό υλικό αναγνωρίσαμε πέντε αγοράκια που είχαν καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση» επισήμανε ο Ρον Ζόνεν, βοηθός εισαγγελέα, τονίζοντας τόσο στην επίσημη αναφορά όσο και στους δημοσιογράφους ότι για τους ίδιους δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία πως «ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων». Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο σερίφης της Σάντα Μπάρμπαρα που υπογράφει την 88σέλιδη αναφορά, λέγοντας στο τέλος ότι «από την εμπειρία μου, όλο αυτό το υλικό χρησιμοποιείται από παιδόφιλους και παιδεραστές με σκοπό να συναινέσουν τα ανήλικα θύματα στις αποτρόπαιες πράξεις τους». Συν τοις άλλοις, μεταξύ των φαρμάκων που είχαν βρεθεί το 2003 στο ράντσο του τραγουδιστή ήταν και ένα σκεύασμα το οποίο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για την αντιμετώπιση του εθισμού στο σεξ, από τον οποίο έπασχε ο Τζάκσον.

Ο εισαγγελέας της Σάντα Μπάρμπαρα εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αναρωτιέται: «Γεμίσαμε ένα δωμάτιο με αδιάσειστα στοιχεία για την υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον», κάτι πήγε στραβά και η ετυμηγορία αθώωσε τον τραγουδιστή. Οι οικογένειες των θυμάτων έκαναν πίσω στο θέαμα των εκατομμυρίων δολαρίων και η Δικαιοσύνη υπέκυψε στον βωμό του χρήματος και της δόξας, όπως έχει συμβεί σε πολλές εγκληματικές υποθέσεις διασήμων. Τα θύματα, δε, εξακολουθούν να είναι θύματα και έρμαια των παιδικών τους τραυμάτων.