Συνδύασε ισομετρική και πλειομετρική άσκηση και χάσε κιλά σε χρόνο dt - Free Sunday
Συνδύασε ισομετρική και πλειομετρική άσκηση και χάσε κιλά σε χρόνο dt

Συνδύασε ισομετρική και πλειομετρική άσκηση και χάσε κιλά σε χρόνο dt

Έχει κολλήσει η ζυγαριά σου και δεν πέφτει, ό,τι κι αν κάνεις; Γυμνάζεσαι και δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα στο σώμα σου;

Τόλμησε να συνδυάσεις ισομετρική και πλειομετρική άσκηση σε μία προπόνηση και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στην εμφάνιση και στα ρούχα σου όσο και στην αντοχή και στη φυσική σου κατάσταση! Το παρακάτω πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.

  • Τι είναι: Μια γρήγορη προπόνηση, βασισμένη στους χρόνους, στην οποία εναλλάσσεις μία ισομετρική (όπως σανίδα) και μία πλειομετρική άσκηση (όπως burpees).
  • Γιατί αποδίδει: Πρώτον, ενισχύεις την αντοχή σου κρατώντας μια μυϊκή σύσπαση για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο αυξάνεται σε κάθε σετ, ξεκινώντας από τα 20 δευτερόλεπτα με στόχο το ένα λεπτό (αυτό είναι η ισομετρική, όταν δηλαδή οι μύες παραμένουν στο ίδιο μήκος), και μετά βελτιώνεις την ταχύτητα και τη δύναμή σου και βάζεις στο παιχνίδι το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα με μεγάλες και γρήγορες κινήσεις. Θέλεις φυσική κατάσταση και επιδόσεις; Συνδύασε ισομετρικές και πλειομετρικές ασκήσεις και θα πετύχεις και τα δύο με έξτρα απώλεια βάρους!
  • Πώς θα το κάνεις: Επικεντρώσου σε μια περιοχή, όπως οι ώμοι, το στήθος και οι κοιλιακοί, και κάνε ασκήσεις όπως σανίδα και push-up με άγγιγμα του ώμου (κάνε 1 push-up και άγγιξε τη μία παλάμη στον αντίθετο ώμο. Άλλαξε πλευρές και επανάλαβε). Επίσης, μπορείς να διαλέξεις ασκήσεις που πιάνουν διαφορετικούς μυς, όπως κοιλιακούς hollow hold (ξάπλωσε ανάσκελα, τέντωσε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και εκπνέοντας ανασήκωσε τα χέρια, το κεφάλι, τους ώμους και τα πόδια μερικά εκατοστά) και καθίσματα με αναπήδηση, για να σφίξεις τα πόδια και τους γλουτούς σου. Κράτησε την ισομετρική άσκηση για 20 δευτερόλεπτα και μετά κάνε όσο πιο γρήγορα μπορείς την πλειομετρική για 20 δευτερόλεπτα. Συνέχισε εναλλάσσοντας για 3-8 λεπτά. Ξεκουράσου για 1 λεπτό. Για μια προπόνηση για όλο το σώμα, διάλεξε δύο ακόμη ζευγάρια ασκήσεων που στοχεύουν διαφορετικούς μυς για τον δεύτερο και τον τρίτο γύρο.

Tip: Κατά την ισομετρική άσκηση μην κρατάς την αναπνοή σου, γιατί υπάρχει πιθανότητα να αυξήσεις την αρτηριακή σου πίεση. Ανάπνεε φυσιολογικά, εισπνέοντας από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα, χωρίς να κρατάς αέρα μέσα σου.