Συνδυασμός ασκήσεων για περισσότερες καύσεις - Free Sunday
Συνδυασμός ασκήσεων για περισσότερες καύσεις

Συνδυασμός ασκήσεων για περισσότερες καύσεις

Επέστρεψες από τις καλοκαιρινές διακοπές σου και δεν ξέρεις τι είδους γυμναστική να ξεκινήσεις; Ή μήπως ήδη γυμνάζεσαι και δεν βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα στο σώμα σου; Σου έχω τη λύση: Συνδυασμός ασκήσεων! Το σώμα χρειάζεται διαρκώς νέες προκλήσεις στην αερόβια άσκηση για ευελιξία και δύναμη. Αυτός είναι ο λόγος που η HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση) έχει ανέβει στην πρώτη θέση των fitness trends διεθνώς, καθώς είναι σχεδιασμένη ώστε να ξυπνάει το σώμα, ωθώντας το με νέους και διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Δοκίμασε τους παρακάτω συνδυασμούς για boost στο σώμα σου και θα δεις τεράστια αλλαγή!

TRX και χορός

 Το TRX θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα δυνατό μυϊκό σύστημα σε όλο σου το σώμα και ο χορός –οποιοδήποτε είδος, ακόμα και zumba– θα βελτιώσει την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα, κοινώς την αντοχή σου.

Τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα και προπόνηση κορμού

Είτε πασχίζεις να βγάλεις τα 5 χλμ. είτε έχεις τρέξει μαραθώνιο, να θυμάσαι ότι πρέπει να ενδυναμώσεις όλο το σώμα σου και όχι μόνο τα πόδια. Οι δρομείς πολύ συχνά κάνουν yoga για να αυξήσουν την ευλυγισία τους και να ανακουφίσουν πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς, αλλά η προπόνηση κορμού ενισχύει επίσης τη σωστή στάση του σώματος στο τρέξιμο και συμβάλλει στην αποφυγή τραυματισμών. Ο δυνατός κορμός (στήθος, πλάτη, ορθοί κοιλιακοί και πλάγιοι) δημιουργεί μια σταθερή βάση για να κινείσαι. Ο κορμός σου είναι το κέντρο της δύναμής σου, οπότε κράτα τον γερό για να βοηθά στην κίνηση των χεριών και των ποδιών όταν τρέχεις. Αντάλλαξε κάποια τρεξίματα της εβδομάδας με προπόνηση κορμού.

Υψηλής έντασης ασκήσεις και ασκήσεις χαμηλών κραδασμών

Αν και τα περισσότερα προγράμματα HIIT έχουν κινήσεις υψηλών κραδασμών (βλ. burpees) για να σε ωθήσουν, αν το παρακάνεις μπορεί να πιέσεις πολύ τις αρθρώσεις σου. Μπορείς να ανεβάσεις τους παλμούς εκτελώντας ασκήσεις χαμηλών κραδασμών (ή χαμηλής πρόσκρουσης, όπως κωπηλατική) χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στο σώμα σου. Η πρόσθεση ασκήσεων χαμηλών κραδασμών γίνεται εύκολα και ταιριάζουν σε όλους. Για παράδειγμα, στο ποδήλατο, στο ελλειπτικό ή στην κωπηλατική κάνε πετάλι ή κωπηλασία με ταχύτητα για μικρά διαστήματα και ξεκουράσου στο ενδιάμεσο. Κάνε βάρη, αλλά μείωσε τον χρόνο ξεκούρασης. Κάνε TRX ή απλώς εκτέλεσε εναλλάξ καθίσματα και push-ups.