Ολοκληρώθηκε το 1ο Reebok Spartan Race - Free Sunday
Ολοκληρώθηκε το 1ο Reebok Spartan Race

Ολοκληρώθηκε το 1ο Reebok Spartan Race

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη το Reebok Spartan Race. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση του διάσημου αγώνα που υλοποιήθηκε στη χώρα μας. Στον διήμερο αγώνα εμποδίων, με τίτλο Spartan Race Trifecta Weekend, διοργανώθηκαν τρεις διαφορετικοί αγώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων 2.000 γενναίοι αθλητές από 30 συνολικά χώρες δοκίμασαν τα όρια και τις δυνάμεις τους, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και διαγωνίστηκαν για τη νίκη!


Το 1ο Spartan Race Trifecta Weekend ξεκίνησε με τον αγώνα Beast, τον πιο δύσκολο του Reebok Spartan Race, με τους αθλητές να διανύουν συνολικά 26,6 χιλιόμετρα, και συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με τους αγώνες Super & Sprint, με τους αθλητές να τρέχουν 16 και 8 χλμ. αντίστοιχα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Spartan Race, η εκκίνηση ήταν διαφορετική. Ως ένδειξη σεβασμού στον αρχαίο χώρο και την ιστορία του, οι αθλητές πέρασαν τη γραμμή εκκίνησης περπατώντας, ενώ και οι τρεις διαδρομές συνέχιζαν μέσα από τον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Σπάρτης.


Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τη βράβευση των νικητών κάθε κατηγορίας, αλλά κι εκείνων που ολοκλήρωσαν το Trifecta. Γι’ ακόμα μια φορά, το Reebok Spartan Race έφερε κοντά όλους τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας τον «Σπαρτιάτη» που κρύβουν μέσα τους και τη σημασία της ευγενούς άμιλλας.