Δέκα tips για να ξεκινήσετε δυναμικά γυμναστική - Free Sunday
Δέκα tips για να ξεκινήσετε δυναμικά γυμναστική

Δέκα tips για να ξεκινήσετε δυναμικά γυμναστική

  1. Θέτοντας τη γυμναστική σας ως ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα, απομακρύνετε την πιθανότητα η γυμναστική να μοιάζει αγγαρεία και να την αποφεύγετε, επειδή άλλες δραστηριότητες θα υπερισχύουν.
  2. Αν δεν μπορείτε να βρείτε 30 λεπτά μέσα στην ημέρα για να γυμναστείτε, προσπαθήστε να κάνετε τρία ή περισσότερα μικρά προγράμματα άσκησης. Είναι καλό να αθροίζετε τον χρόνο άσκησής σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  3. Βάλτε το ξυπνητήρι σας 30 λεπτά νωρίτερα! Θα ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά, με πάρα πολύ ευχάριστη και ανεβασμένη διάθεση. Προσοχή, όμως, μην το κλείσετε και ξανακοιμηθείτε!
  4. Τοποθετήστε τα ρούχα γυμναστικής σας δίπλα στο κρεβάτι, έτσι ώστε όταν ξυπνήσετε να τα φορέσετε και να ξεκινήσετε!
  5. Όταν ξυπνήσετε, βάλτε να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι, το οποίο σας «εμπνέει» και σας δίνει ρυθμό για να γυμναστείτε. Έχει αποδειχθεί ότι κάνοντας γυμναστική ακούγοντας το αγαπημένο μας τραγούδι, ασυνείδητα κάνουμε πιο έντονα, ευχάριστα και με μεγαλύτερη διάρκεια τη γυμναστική μας.
  6. Οι περισσότεροι στη ζωή μας έχουμε έντονο άγχος, είτε γιατί ο χρόνος δεν είναι αρκετός, είτε λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών, είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων. Το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και να κάνει την απώλεια βάρους πιο δύσκολη. Έτσι, η εύρεση χρόνου για άσκηση ποτέ πριν δεν ήταν τόσο σημαντική.
  7. Αλλάξτε τρόπο σκέψης! Χρησιμοποιήστε τη γυμναστική ως φάρμακο για τον οργανισμό σας και για την ψυχολογία σας, καθώς η γυμναστική ανεβάζει τη διάθεση. Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα που γυμνάζονται έχουν ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Κάντε τη γυμναστική διασκέδαση!
  8. Βρείτε έναν/μία αθλητικό/ή φίλο/η! Λίγο-πολύ όλοι επηρεαζόμαστε από τις παρέες μας. Όταν συναναστρέφεστε, λοιπόν, με άτομα που αγαπάνε την γυμναστική, θα σας κάνουν να την αγαπήσετε κι εσείς, κάνοντάς την τρόπο ζωής!
  9. Υιοθετήστε έναν σκύλο! Εκτός του ότι θα κάνετε μια καλή πράξη δίνοντας αγάπη και στοργή σε ένα σκυλάκι, θα κάνετε καλό και στην υγεία σας, καθώς δεν θα γλιτώνετε το καθημερινό μισάωρο περπάτημα.
  10. Βρείτε τον τύπο γυμναστικής που σας ταιριάζει! Είτε είναι κάποιο άθλημα που σας ενδιαφέρει, είτε είναι ένα είδος γυμναστικής που σας αρέσει, ό,τι κι αν είναι αυτό που θα σας σηκώσει από τον καναπέ, κάντε το, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

...και καλή γυμναστική!