Τι είδους μητέρα είσαι βάσει του ζωδίου σου - Free Sunday
Τι είδους μητέρα είσαι βάσει του ζωδίου σου

Τι είδους μητέρα είσαι βάσει του ζωδίου σου

Κριός

Ζωηρή, δραστήρια και δημιουργική η Κριαρίνα μάνα είναι βέβαιο πως θα «σπρώξει» τα παιδιά της προς τον αθλητισμό. Θα μάθει στα παιδιά της να είναι τολμηρά και πάντα να εκφράζουν τη γνώμη τους. Κυρίως να έχουν αυτοπεποίθηση. Επειδή και η ίδια είναι όλα τα παραπάνω ίσως αποδειχτεί καταπιεστική όταν αυτά δεν φέρνουν τα επιθυμητά –για εκείνη αποτελέσματα. 

 

via GIPHY

Ταύρος

Η απόλυτη μητέρα του ζωδιακού κύκλου. Υπομονετική, περιποιητική, τρυφερή η Ταυρίνα μάνα είναι πάντα εκεί ως μητέρα ή και φίλη. Είναι ικανή να σηκωθεί από το κρεβάτι στις 3.00 π.μ για να πάρει την έφηβη κόρη της από το πάρτι επειδή όλοι έχουν μεθύσει και κανείς δεν μπορεί να την επιστρέψει σπίτι. Γιατί είναι τέτοια μάνα που τα παιδιά της δεν της λένε ψέματα ακόμα και στην άβολη στιγμή τους. Με τους γιούς βέβαια είναι το πρόβλημα, που δεν βρουν πουθενά αλλού τέτοια γυναίκα όπως η…..

via GIPHY

Δίδυμος

Μία Διδυμίνα δεν θα βιαστεί ποτέ να κάνει παιδιά –πρέπει άλλωστε πρώτα να μεγαλώσει η ίδια κι αυτό παίρνει χρόνο. Όταν, όμως, γίνει ένα είναι βέβαιο πως θα είναι η μητέρα κλόουν. Έτοιμη για μια μεγάλη αγκαλιά και για να τα συγχωρέσει όλα. Ωστόσο, είναι τόσο δραστήρια, δυναμική και πολυάσχολη, που πάντα έχει και κάποιες άλλες υποχρεώσεις, που τις κεντρίζουν το ενδιαφέρον και την απορροφούν από την ανατροφή των παιδιών της, που ίσως σε έναν εξωτερικό παρατηρητή να φαίνεται πως αδιαφορεί για τα παιδιά της.

via GIPHY

Καρκίνος

Αυτή είναι η ελληνίδα μάνα του ζωδιακού κύκλου. Η μητέρα Καρκίνος. Μόνιμα αγχωμένη για παιδί της, το φαγητό, την υγεία και τα μαθήματα του. Τόσο αγχωμένη που χρειάζεται τη βοήθεια της δικής της μάνας αλλά και της πεθεράς της, ακόμα και αν δεν της μιλούσε μέχρι να γίνει μάνα. Έχει, όμως, τόσο υπομονή, τόση υπευθυνότητα και απέραντη αγάπη που όλα της συγχωρούνται. Ακόμα και ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook για να ακολουθεί το παιδί της.

via GIPHY

Λέων

Η Λιονταρίνα μάνα φέρεται στα μικρά της λιονταράκια όπως απαιτεί να φέρεται και σε εκείνη ο κόσμος όλος. Σαν διαδόχους του θρόνου. Τα μικρά της λιονταράκια θα είναι πάντα καλοντυμένα και καλοχτενισμένα και η ίδια θα τα καμαρώνει. Για την ακρίβεια θα τα καμαρώνει ότι και να κάνουν- ακόμα και λάθος. Στα μάτια της τα παιδιά της είναι τα ομορφότερα, εξυπνότερα, καλυτερότερα. Η μητέρα Λέων ακόμα κι αν από μέσα της γνωρίζει το λάθος του παιδιού η περηφάνια της δεν θα την αφήσει να το ομολγήσει δημοσίως. 

via GIPHY

Παρθένος

Για τη μητέρα Παρθένο, είτε έχει ένα είτε έχει μια ντουζίνα παιδιά είναι το ίδιο, επειδή έτσι ή αλλιώς μπορεί να γίνει μια τέλεια μητέρα. Από τη στιγμή που θ' αποφασίσει ν' αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην οικογένειά της, καταφέρνει θαυμάσια να καλύψει τις οποιεσδήποτε ανάγκες των παιδιών της, με μόνη της αδυναμία την άγνοια της, όσον αφορά στην ικανοποίηση των συναισθηματικών τους αναγκών. Επικεντρώνεται τόσο συχνά στα πρακτικά που συχνά ξεχνά να τα πάρει αγκαλιά.

via GIPHY

Ζυγός

Το να βλέπεις μια Ζυγίνα να γίνεται μάνα είναι η καλύτερη κωμωδία (ή δράμα) όλων των εποχών. Πως θα χωρέσει το κομμωτήριο, το γυμναστήριο και η έξοδος με τις φίλες της στο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα με ένα ή παραπάνω παιδιά. Το τρελοκομείο του ζωδιακού κύκλου θα δυσκολευτεί όταν γίνει μάνα να ξεχωρίσει τη διαχωριστική γραμμή στου τι πρέπει να λέμε στο παιδί μας. Έχει την τάση να τα αποκαλύπτει όλα αφού βλέπει τα παιδιά της σαν προέκταση του εαυτού της, που όμως δεν μπορούν να μπουν στη μέση όσο αφορά τις δικές της προσωπικές ανάγκες. Για παράδειγμα δεν θα χάσει το προγραμματισμένο της κομμωτήριο επειδή ο μικρός Γιωργάκης δεν θέλει να μείνει με τη γιαγιά. Με τίποτα.

via GIPHY

Σκορπιός

Η μητέρα Σκορπιός, φέρεται υπερπροστατευτικά, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Η κτητικότητά της και η έντονη καταπίεση που συχνά ασκεί στα παιδιά της, μερικές φορές μοιάζει σαν "παρανοϊκή" αντίδραση. Αυτή η συμπεριφορά της οφείλεται στην υπερβολική αγάπη που νιώθει γι' αυτά, αλλά και στο φόβο μήπως απομακρυνθούν από κοντά της. Παρόλα αυτά, η αγάπη της συνήθως χαρακτηρίζεται από έλλειψη τρυφερότητας, επιφανειακή και ψυχρή. Τα παιδιά της όμως αντιλαμβάνονται τη βαθειά αγάπη της. 

 .

via GIPHY

Τοξότης

Η γυναίκα Τοξότης γίνεται μια θαυμάσια μητέρα. Καλλιεργημένη πνευματικά θα παροτρύνει τα παιδιά της να εμβαθύνουν σε θέματα φιλοσοφίας ψυχολογίας και θρησκείας. Ο αντικομφορμιστικός τρόπος ζωής που ακολουθεί και η αγάπη της για τα ταξίδια θα επιδράσουν επίσης ανάλογα στο χαρακτήρα των παιδιών της και ίσως μάλιστα υιοθετήσει άλλες, ασυνήθιστες για τα σημερινά δεδομένα, μεθόδους ανατροφής, πολύ πιο σύγχρονες. Τα παιδιά της πάντως θα είναι καλοντυμένα -όχι όμωςσχολαστικά- και θα έχουν καλούς τρόπους, χωρίς περιττές ευγένειες. 

.

via GIPHY

Αιγόκερως

Η συμπεριφορά της μητέρας Αιγόκερου μοιάζει περισσότερο πατρική παρά μητρική. Κι αυτό το δεσποτικό της ύφος θα τη φέρει συχνά σε σύγκρουση με τα παιδιά της που γρήγορα θα επαναστατήσουν, καθώς η Αιγοκερίνα δεν παραχαϊδεύει τα παιδιά της και δεν επιτρέπει την ανυπακοή και τα πείσματα. Όσο και αν χτυπιέται ένα παιδάκι η μητέρα Αιγόκερως δεν θα υποχωρήσει από αυτό που εκείνη πιστεύει πως είναι σωστό. Ωστόσο, δε θα είναι ποτέ τόσο απασχολημένη, για να μη μπορεί να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο για να συζητήσει με τα παιδιά της, κυρίως για ν' ακούσει τις απόψεις τους. Θα είναι πάντα εκεί- βράχος.

 

via GIPHY

Υδροχόος

Η Πάστα Φλώρα στην αγαπημένη ελληνική ταινία «Μια τρελή, τρελή οικογένεια» σίγουρα θα ήταν Υδροχόος. Τρελάρα και ασυνήθιστη η μητέρα Υδροχόος ποτέ δεν θα ενδιαφερθεί αν τα παιδιά της είναι καλοί μαθητές. Αντίθετα τις Κυριακές θα προτιμά να τα πηγαίνει π.χ στα παιδικά εργαστήρια του Μουσείου Ακρόπολης ή στον Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για πικ νικ. Και σίγουρα δεν θα τα μεγαλώνει διαβάζοντας του τη Σταχτοπούτα ή τη Χιονάτη. Έτσι τα παιδιά μια Υδροχοϊνας ίσως από πολλούς  χαρακτηριστούν «περίεργα» και ίσως δυσκολευτούν να ενσωματωθούν στο σύνολο αφού έχουν διαφορετικές εικόνες και επιρροές.

via GIPHY

Ιχθύς

Οι Ιχθύες θεωρούνται οι πιο συναισθηματικές και ευαίσθητες μητέρες του ζωδιακού. Προσφέρονται ολοκληρωτικά στα παιδιά τους, ιδίως όταν αυτά βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και χρειάζονται τρυφερότητα, αγάπη και αφοσίωση. Δείχνουν όμως ιδιαίτερη αδυναμία στο πιο άσχημο, αδύναμο ή ασθενικό παιδί τους. Η μητέρα Ιχθύς λοιπόν, είναι μια ζεστή φωλιά για τα παιδιά της. Είναι η παρηγοριά στις λύπες τους, είναι μια αγκαλιά ανοιχτή να τα δεχθεί κάθε στιγμή. Η γλυκιά της φύση όμως και η κατανόηση που δείχνει στα προβλήματα και στα λάθη τους, συχνά έχουν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία της να επιβάλλει την πειθαρχία και την τάξη στις δραστηριότητές τους.

via GIPHY