Η συγνώμη της Vogue - Free Sunday
Η συγνώμη της Vogue

Η συγνώμη της Vogue

Μετά τη δημοσίευση του εξωφύλλου της που παρουσιάζει το ζευγάρι Gigi Hadid και Zayn Malik ως δείγμα ρευστότητας φύλου και την έντονη κριτική που δέχτηκε στα social media, η Vogue αναγνώρισε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Παραδέχτηκαν ότι το άρθρο και η φωτογράφιση δεν αντιπροσωπεύουν την ουσία της ρευστότητας του φύλου και την επίδρασή αυτής πάνω στη μόδα και τον πολιτισμό. Παράλληλα, τόνισαν ότι ο στόχος τους είναι να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στο θέμα αλλά με περισσότερη ευαισθησία. Οι αντιδράσεις στο twitter στο θέμα «Η Gigi Hadid και ο Zayn Malik ανήκουν στη γενιά που αποδέχεται τη ρευστότητα του φύλου» ήταν κάτι άμεσες και αρνητικές.

 

 

A gender-bending approach to fashion has begun to achieve critical mass in pop culture and on the catwalk, with Alessandro Michele (@lallo25) dressing his @Gucci girls in dandyish suits and his @Gucci boys in floral and brocade, @evanrachelwood wearing @Altuzarra tuxedos on the red carpet, @Pharrell Williams gallivanting down the @chanelofficial runway in a tweed blazer and long strings of pearls, and @youngthug posing on the cover of his mixtape in a long ruffled dress. More broadly, designers such as Miuccia @Prada and @RafSimons at @CalvinKlein are knitting their men’s and women’s collections together, showing them on the same catwalk and twinning certain looks—identical fabrics, identical embellishments, nearly identical silhouettes. Tap the link in our bio to read our full August cover story, featuring @gigihadid and @zayn. Photographed by @inezandvinoodh, styled by @tonnegood, Vogue, August 2017.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue (@voguemagazine) στις

«Νομίζω ότι η Vogue είναι λίγο μπερδεμένη σχετικά με το τι σημαίνει ρευστότητα φύλου! Το να φοράς τη μπλούζα της φίλης σου δεν έχει καμία σχέση», έγραψε διαδικτυακός χρήστης.

«Το να μιλάει η Vogue για τη ρευστότητα του φύλου είναι τέλειο! Το να το κάνει αυτό μέσω ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού που ανταλλάζουν μεταξύ τους ρούχα είναι αστείο», ειρωνεύτηκε κάποιος άλλος.

«H Gigi και o Zayn πρωταγωνιστούν σε θέμα σχετικά με τη ρευστότητα του φύλου επειδή ενίοτε ανταλλάζουν ρούχα;», «Σέβομαι τον Zayn και τη Gigi αλλά τι σχέση έχει η ρευστότητα του φύλου με την ανταλλαγή ρούχων;» ήταν μερικά σχόλια ακόμα.

Ωστόσο υπήρχαν και κάποια υποστηρικά tweets που τόνισαν ότι ο Zayn δεν παρουσίασε ποτέ τον εαυτό του ως εκπρόσωπο της ρευστότητας φύλου απλά υποστήριξε ότι τα ρούχα δεν πρέπει να διαχωρίζονται σε αντρικά και γυναικεία».

 

@GigiHadid and @Zayn star on the cover of our August issue! Tap the link in our bio to read the full interview–and pick up your copy on @amazon. Photographed by @inezandvinoodh, styled by @tonnegood.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue (@voguemagazine) στις

Στο τεύχος του Αυγούστου το ζευγάρι μιλάει για το ότι ο ένας παίρνει ρούχα από την ντουλάπα του άλλου γιατί τα ρούχα δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αλλά με τις σιλουέτες, τα σχήματα και τη διάθεση. «Εχει πλάκα να πειραματίζεσαι», λέει το πρώην μοντέλο της Guess.

«Αν ο Zayn φοράει ένα στενό πουκάμισο με ένα στενό παντελόνι και ένα φαρδύ παλτό, γιατί να μην μπορώ να βάλω ακριβώς το ίδιο; Τα ρούχα τα επιλέγεις με βάση το πώς τα νιώθεις πάνω σου», συμπληρώνει.

«Με τα social media έχει μικρύνει ο κόσμος και όλοι φαίνεται να κάνουν το ίδιο. Αυτό που θες από τα ρούχα είναι να σε ξεχωρίζουν, θες να κάνεις τη δική σου δήλωση, να νιώσεις μοναδικός», δηλώνει ο Zayn.