Τα πιο ακριβά φορέματα και οι σταρ που τα φόρεσαν - Free Sunday
Τα πιο ακριβά φορέματα και οι σταρ που τα φόρεσαν

Τα πιο ακριβά φορέματα και οι σταρ που τα φόρεσαν

Σε κάθε event οι όμορφες και διάσημες δέχονται δεκάδες φορέματα από αντίστοιχους Οίκους προκειμένου να φορέσουν τις δικές τους δημιουργίες. Πρόκειται για σχέδια αποκλειστικά για την κάθε σταρ και συνήθως συνοδεύονται και από αντίστοιχα εντυπωσιακή πληρωμή προκειμένου η πρωταγωνίστρια να έχει επιπλέον κίνητρο να επιλέξει το δικό τους φόρεμα. Ορισμένες πάντως τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.

CHRISTIAN DIOR: 100.000 δολάρια

1 min

Η λευκή two pieces Dior τουαλέτα που επέλεξε να φορέσει στα Oscar το 2013 η Charlize Theron κόστιζε…μόνο 100.000 δολάρια. Η νοτιοαφρικανή σταρ, όμως, επέλεξε να το συνδυάσει με χειροπέδες από διαμάντια Harry Winston εκτοξεύοντας την αξία του συνόλου στα 4 εκατομμύρια δολάρια.

VICTOR EDELSTEIN: 130.000 δολάρια

2 min

Μια εντυπωσιακή σκούρα μπλε, βελούδινη τουαλέτα με την υπογραφή του σχεδιαστή Victor Edelstein επέλεξε να φορέσει η πριγκίπισσα Diana κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στο Λευκό το 1985. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η πριγκίπισσα χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα για να μετονομαστεί έτσι η τουαλέτα της σε «The Travolta Dress», να γίνει σύμβολο και να καταλήξει να έχει δικό της λήμμα στην Wikipedia. Πριν τον τραγικό θάνατο της, η ίδια πούλησε το φόρεμα σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικό σκοπό, το οποίο το αγόρασε η αμερικανίδα επιχειρηματίας Maureen Dunkel στην τιμή των 130.000 δολαρίων, μαζί με άλλα εννέα της Νταϊάνας. Το 2011, όμως, η Dunkel κήρυξε πτώχευση και αναγκάστηκε να πουλήσει τα φορέματα. Το Travolta dress κατέληξε, το 2013,  έναντι 362, 242 δολαρίων σε επιχειρηματία που ήθελε να ευχαριστήσει τη σύζυγό του.

CALVIN KLEIN: 150.000 δολάρια

3 min

Η Lupita Nyong'o συγκλόνισε το κοινό όχι μόνο με την εξαιρετική ερμηνεία της στην ταινία » 12 years a slave», που της χάρισε το πολυπόθητο βραβείο Oscar το 2015, αλλά και με το 150.000 δολαρίων. Calvin Klein φόρεμα της που επέλεξε να φορέσει στην τελετή απονομής τους. Το εντυπωσιακό λευκό φόρεμα, που ήταν στολισμένο με πολύτιμες πέρλες, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον επιτηδείων οι οποίοι αποπειράθηκαν να το κλέψουν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

ARMANI PRIVÉ: 200.000 δολάρια

4 min

Η Cate Blanchett στο κόκκινο χαλί των Oscars το 2007 φόρεσε ένα φόρεμα γεμάτο κρυστάλλους Swarovski του οίκου Armani Prive αξίας 200.000 δολαρίων.

OSCAR DE LA RENTA: 380.000 δολάρια

5 min

Δια χειρός Oscar de la Renta, το νυφικό της Αμάλ Κλούνι ήταν σε παραδοσιακή γραμμή Α με στενό μπούστο, ντυμένο με γαλλική δαντέλα ενώ συνοδευόταν από ένα βέλο με δαντελένιο τελείωμα στην προνομιακή τιμή των 380.000 δολαρίων.

SARAH BURTON για τον οίκο ALEXANDER MCQUEEN: 400.000

6 min

Το παραμυθένιο νυφικό που σχεδίασε η head designer Alexander McQueen Sarah Burton για τη δούκισσα του Cambridge Κέιτ Μίντλετον κόστισε 400.000 δολάρια.

GIVENCHY: 900.000 δολάρια

9 min

To Givenchy φόρεμα της Audrey Hepburn από την ταινία "Breakfast at Tiffany's" συγκέντρωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια όταν δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s, στην Ν. Υόρκη.

JOHN GALLIANO για τον οίκο CHRISTIAN DIOR: 2 εκ. δολάρια

8 min

Μπορεί αυτό να μην είναι το πραγματικό κόστος του φορέματος, ωστόσο η Nicole Kidman πληρώθηκε 2.000.000 δολάρια για να φορέσει αυτή την εντυπωσιακή John Galliano τουαλέτα στην τελετή απονομής των Oscars το 1997.

WILLIAM TRAVILLA: 5.6 εκ δολάρια

7 min

Πολλές πτυχώσεις, λίγος αέρας, η Μέριλιν, «Επτά Χρόνια Φαγούρα» και ένα φουστάνι που έγινε θρύλος. Ο William Travilla, γνωστός στην κινηματογραφική βιομηχανία ως «Travilla» έντυνε στις ταινίες της την Μέριλιν Μονρόε και μάλιστα είχαν και ένα σύντομο ειδύλλιο. Ο αστικός  μύθος λέει πως το συγκεκριμένο φόρεμα είναι vintage που ο Travilla βρήκε σε κάποιο second hand κατάστημα, ωστόσο ο ίδιος το είχε αρνηθεί πολλάκις πεισματικά. Σε κάθε περίπτωση το φόρεμα πωλήθηκε σε συλλέκτη για 5.600.000 δολάρια και είναι η πιο ακριβή τουαλέτα στην ιστορία του σινεμά.