Μήπως ο άντρας της ζωής σου είσαι εσύ; - Free Sunday
Μήπως ο άντρας της ζωής σου είσαι εσύ;

Μήπως ο άντρας της ζωής σου είσαι εσύ;

Το είχε πει η Αλίκη (μία είναι η Αλίκη) και από τότε η ατάκα «στοίχειωσε» πολλές από τις σύγχρονες Ελληνίδες που δεν φαίνεται να βρίσκουν τον έναν, τον μοναδικό ∙ τον άντρα που θα σταθεί στο πλάι τους στα καλά και τα καλύτερα στα άσχημα και τα χειρότερα.

Όμως μήπως, τελικά, πράγματι για κάποιες γυναίκες ο άντρας της ζωής τους είναι οι ίδιες;

Πρόσφατα στην Ιταλία μια 41χρονη γυναίκα, η Λάουρα Μέσι, παντρεύτηκε τον εαυτό της… Όχι στα αστεία. Έκανε κανονικά τελετή, φόρεσε νυφικό, έκοψε και τούρτα και ανέβασε φωτογραφίες στο Facebook. Οι 70 καλεσμένοι της ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τη γενναία της απόφαση και να ευχηθούν βίον ανθόσπαρτο. 

Δεν ήταν η πρώτη. Πέρσι η Έρικα Άντερσον, 36 ετών συγγραφέας έκανε το ίδιο ανεβάζοντας μάλιστα ένα video που έγινε viral. Κατόπιν δέχτηκε πολλά υβριστικά σχόλια και μηνύματα, όμως εκείνη επιμένει στην απόφασή της: «Νομίζω πως οι άντρες φοβούνται τις γυναίκες που παντρεύονται τον εαυτό τους γιατί μοιάζουν αδιάφορες απέναντι τους».

Το trend ακολούθησε η ελεύθερη αγορά, όπως το σάιτhttps://imarriedme.com , με βέρες, t-shirts και ευχετήριες κάρτες.

Αυτές οι γυναίκες, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι μονογαμικές. «Δεν αποκλείω τους άντρες από τη ζωή μου, ούτε είμαι ναρκισίστρια», λέει η Άντερσον στο vogue.com .

Από την άλλη η συγγραφέας και life coach Σάσα Κάγκεν, που παντρεύτηκε τον εαυτό της ένα μήνα πριν κλείσει τα 40 της θεωρεί «πως ο γάμος με τον εαυτό μου δεν είναι μια δήλωση αγαμίας. Μάλιστα όταν παντρεύτηκα τον εαυτό μου βρισκόμουν σε σχέση. Η πράξη αυτή ήταν ένας συμβολισμός , μια ουσιαστική κίνηση πως αναγνωρίζω τη σημαντικότητά μου. Επιπλέον, καθώς οι γυναίκες από μικρές μεγαλώνουμε με το όνειρο να γίνουμε νυφούλες αλλά και την κοινωνική καταξίωση με την οποία ισοδυναμεί ένας γάμος ήθελα να ξορκίσω αυτή τη μυθολογία».

Σάσα δεν μας τα λες και πολύ καλά. Νυφικό δεν φόρεσες, βέρα δεν έβαλες; «Πράγματι παντρεύτηκα σε έναν υπέροχο γιαπωνέζικο κήπο στο Μπουένος Άιρες και η φίλη μου Αλεξάνδρα μου έδωσε την βέρα μου, το δαχτυλίδι που συμβολίζει την αυτό-αγάπη μου και την αυτό-αποδοχή μου». Λέτε να συμβούν και στα δικά μας;