Κολλαγόνο: Το χειμερινό ελιξίριο υγείας και ευεξίας - Free Sunday
Κολλαγόνο: Το χειμερινό ελιξίριο υγείας και ευεξίας

Κολλαγόνο: Το χειμερινό ελιξίριο υγείας και ευεξίας

Για να παραμείνουμε υγιείς τον χειμώνα χρειαζόμαστε ένα μήλο και ένα σφηνάκι πόσιμο κολλαγόνο την ημέρα! Τα μυοσκελετικά προβλήματα, οι πόνοι στις αρθρώσεις, τα πιασίματα, οι κράμπες και η οσφυαλγία επιδεινώνονται τον χειμώνα από την κούραση και την πολύωρη καθιστική εργασία στο γραφείο. Πέρα από την άσκηση και τα κοινώς χορηγούμενα φάρμακα –κυρίως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που λαμβάνονται για τον πόνο–, έχουμε έναν πρόσθετο σύμμαχο στο πλευρό μας, που επιπλέον, σε αντίθεση με τα φάρμακα, δεν παρουσιάζει παρενέργειες.

Πρόκειται για το πόσιμο κολλαγόνο, που ενισχύει τις αρθρώσεις, τους χόνδρους και τα οστά και θωρακίζει το μυοσκελετικό σύστημα από τις κακώσεις. Η ευεργετική επίδραση του πόσιμου κολλαγόνου στη μυοσκελετική υγεία το ανέδειξε γρήγορα σε must have διατροφικό συμπλήρωμα για γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας και lifestyle. Στους σπορτίφ ανθρώπους το πόσιμο κολλαγόνο ενισχύει τις αρθρώσεις, οι οποίες καταπονούνται από τους τραυματισμούς και τις εκφυλιστικές φθορές. Στους σκληρά εργαζόμενους άνδρες και τα απανταχού working girls που δουλεύουν ατελείωτες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή το πόσιμο κολλαγόνο θωρακίζει τις αρθρώσεις των άκρων και της σπονδυλικής στήλης, βοηθώντας να αποφευχθούν όλα τα σύγχρονα σύνδρομα του γραφείου, από το αυχενικό και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα μέχρι το i-syndrome των gadgets. Στις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μυοσκελετικά προβλήματα, καθώς έχουν λεπτεπίλεπτο σκελετό, το πόσιμο κολλαγόνο αναδεικνύεται σε αληθινό φάρμακο της φύσης. Επιπλέον, τις προστατεύει από τη γυναικεία μάστιγα της οστεοπόρωσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Ελλάδα δύο στις τρεις γυναίκες έχουν οστεοπόρωση, ενώ περίπου 100.000 συνάνθρωποί μας (κυρίως γυναίκες) πάσχουν από τις πιο διαδεδομένες μορφές αρθρίτιδας. Μετά την εμμηνόπαυση το ποσοστό των γυναικών που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα γόνατος και οστεοπόρωση μεγαλώνει ραγδαία με την ηλικία και αγγίζει το 80%. Το πόσιμο κολλαγόνο, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής –με την κατανάλωση τριών μερίδων γαλακτοκομικών την ημέρα για την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου–, μπορεί να διατηρήσει γερό τον σκελετό, αντικαθιστώντας τη βιολογική απώλεια κολλαγόνου από τις αρθρώσεις, τους χόνδρους και τα οστά.