Μπήκαμε στον αστερισμό της Παρθένου - Free Sunday
Μπήκαμε στον αστερισμό της Παρθένου

Μπήκαμε στον αστερισμό της Παρθένου

Υπεραναλυτικος, εσωστρεφής, σταθερός, ήσυχος αλλά και απαιτητικός, σκληρός, άκαμπτος και πολλές φορές δειλός και ανασφαλής-  είναι τα χαρακτηριστικά του Παρθένου.

Έναν Παρθένο δεν τον ενδιαφέρει να ζει στο προσκήνιο, αντιθέτως το αποφεύγει, ακόμα και αν βρίσκεται στην show biz, όπως ο Michael Jackson που αν και μεγάλωσε στα φώτα των media ποτέ δεν τα συνήθισε ή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που μετά τη θητεία του προτίμησε τα τελευταία έδρανα της Βουλής. Ή η Greta Garbo που προτίμησε την ησυχία της από την λαμπερή καριέρα. Η ατάκα της άλλωστε «I just wanna be left alone-θέλω απλά την ησυχία μου» έχει μείνει στη ιστορία

Ο Παρθένος φαίνεται ήσυχος και βαρετός, αφού λατρεύει τη ρουτίνα, αλλά έχει μια κρυφή δύναμη και ένα πολύ κοφτερό μυαλό. Και ακριβώς επειδή είναι ρεαλιστής δεν θα πάρει ποτέ ρίσκα που θα τον φέρουν στο χείλος του γκρεμού, όχι επειδή είναι ακριβώς δειλός αλλά επειδή ξέρει, όπως π.χ ο Keanu Reeves που ακόμα και στο απόγειο της καριέρας του με την επιτυχία του Matrix προτίμησε να πάρει μια ανάσα από το να κάνει τη μία ταινία μετά την άλλη.

Ο κυβερνήτης πλανήτης του Παρθένου, είναι ο Ερμής, γεγονός που τον κάνει να έχει συγκροτημένη σκέψη, πρωτοποριακές ιδέες αλλά και να έχει δίψα για γνώση. Είναι τελειομανής και δεν σταματά ποτέ, μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. Ορισμένες φορές υποχόνδριος, ιδιότροπος και έντονα επικριτικός, παρόλο που η αυτοκριτική του είναι αρκετά επιεικής. Του αρέσει να προσφέρει βοήθεια και να εξυπηρετεί χωρίς αντάλλαγμα.

 Οι Παρθένοι είναι πολύ καλοί φίλοι, πιστοί και ξέρουν να κρατούν μυστικά, γιατί δεν είναι καθόλου κουτσομπόληδες, όπως ας πούμε ο Huge Grant που ενώ ήταν άπιστος απέναντι στην Elizabeth Hurley, εκείνη όχι μόνο τον συγχώρησε και έμειναν μαζί αλλά ακόμα και όταν πολύ αργότερα χώρισαν παρέμειναν τόσο καλοί φίλοι ώστε ο Huge βάφτισε το παιδί της.

Είναι επίσης πολλοί φιλάνθρωποι και δοτικοί στα όρια της αυταπάρνησης. Η Μητέρα Τερέζα ήταν Παρθένος.

Πολλές φορές αυτή η δοτικότητα τους εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στα σπορ. Ο Ντέμης Νικολαϊδης ας πούμε παράτησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο για να βοηθήσει την αγαπημένη του ΑΕΚ σε μια δύσκολη περίοδο της ομάδας. Από την άλλη ο βραζιλιάνος Ρονάλντο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, έπαιξε στον τελικό ενώ ήταν άρρωστος για να μην αφήσει την εθνική του ομάδα αβοήθητη.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στον αστερισμό της Παρθένου αγαπούν την οικογενειακή ζωή και συχνά μικροπαντρεύονται, όπως π.χ ο Kobe Bryant, που παντρεύτηκε στα 22 του. Οι Παρθένοι δύσκολα θα διαλύσουν το γάμο τους, ακόμα και αν έχει υπάρξει τρίτο πρόσωπο (βλέπε και πάλι Kobe Bryant) Θα κάνουν τα πάντα να τα ξαναβρούν γιατί η πίστη τους στις οικογενειακές αξίες είναι απόλυτη. Οι Παρθένοι αισθάνονται ασφαλείς στις μακροχρόνιες σχέσεις όπως ο Sean Connery που είναι παντρεμένος με την Micheline Roquebrune  από το 1975. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή πιστεύουν βαθειά στην οικογένεια ίσως αργήσουν να παντρευτούν ή να μη το κάνουν καθόλου, όπως η Cameron Diaz που παντρεύτηκε πρώτη φορά στα 42 της ή η Κατερίνα Λέχου που παντρεύτηκε στα 44 της.

Όταν ερωτεύεται ο Παρθένος γίνεται στην κυριολεξία «χαλί να τον πατήσεις». Του αρέσουν οι σταθερές σχέσεις, είναι ρομαντικός και περιποιητικός αλλά μερικές φορές η ψυχρότητα της λογικής του και η επικριτική του, χαλάνε τη μαγεία. Αυτό τουλάχιστον ήταν το παράπονο της Cindy Crawford από τον Richard Gear, που έχει γενέθλια στις 31 Αυγούστου.

Η οικογένεια όπως είπαμε είναι η σταθερά τους. Οι γυναίκες Παρθένοι γίνονται πολύ αφοσιωμένες μητέρες, όπως η Claudia Schiffer και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους που έδωσε προτεραιότητα στα παιδιά της. Ένα άλλο καλό παράδειγμα είναι η Beyonce Knowles. Η Queen B της ποπ μουσικής μπορεί να είναι βασίλισσα στην σκηνή τίποτα δεν είναι, όμως, πιο σημαντικό για εκείνη από τα παιδιά της και το σύζυγό της. Η Παρθένος δεν είναι από τις γυναίκες που θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τον άντρα μόλις γίνουν μάνες. Ίσα ίσα παθιάζονται περισσότερο μαζί τους.

Οι Παρθένοι αγαπούν πολύ το σώμα τους, όπως ο Tom Hardy και η Γωγώ Μαστροκώστα που γυμνάζονται καθημερινά. Ειδικά οι γυναίκες είναι πολύ προσεκτικές με τη διατροφή τους και την εμφάνισή του, όπως η Salma Hayek και η Monika Bellucci που αν και πενηντάρισαν βάζουν κάτω πολλές 30άρες.