Τα καλύτερα χειμερινά roof gardens της Αθήνας - Free Sunday
Τα καλύτερα χειμερινά roof gardens της Αθήνας

Τα καλύτερα χειμερινά roof gardens της Αθήνας

 

Η νέα τάση της διασκέδασης στους «αεράτους» εξώστες πολυκατοικιών και μεγάλων ξενοδοχείων προέρχεται από το εξωτερικό και κυρίως τις μεγαλουπόλεις, όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι ουρανοξύστες ολοένα και ψηλώνουν και πολλοί κατευθύνονται προς τον τελευταίο όροφο για να απολαύσουν τη θέα της πόλης ή τον λιγοστό ήλιο, δημιουργώντας και τη σχετική ανάγκη για εντυπωσιακά roof gardens. Στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα το σενάριο είναι διαφορετικό.

Εδώ ο όροφος δεν είναι τόσο ψηλά, αλλά η εντυπωσιακή όψη μιας πόλης που ούτως ή άλλως δεν έχει πραγματικά ψηλά κτίρια αλλά προσφέρει θέα στην Ακρόπολη, στην Πλάκα, στον Λυκαβηττό και στο βάθος στον Σαρωνικό και η ποικιλία των μοναδικών κοκτέιλ και των ξεχωριστών γεύσεων καθιστούν εξαιρετικά θελκτικά τα αθηναϊκά roof gardens.

Αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ. Και όχι μόνο για καλοκαίρι φυσικά! Όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν μεριμνήσει, με την ύπαρξη τζαμαρίας, για τη διατήρηση τόσο της ζέστης όσο και της ατμόσφαιρας, καθώς η θέα παραμένει απρόσκοπτη.

Εμείς πήγαμε σε πολλά και επιλέξαμε τα πέντε καλύτερα roof gardens της Αθήνας για τον φετινό χειμώνα:

1) The Zillers, στο Μοναστηράκι

zillers

Περσινή άφιξη, αλλά παραμένει «φρέσκο» και ανανεωμένο. Πανέμορφο το ξενοδοχείο αποκάτω σε περίπτωση που… πιείτε ένα ποτό παραπάνω και πρέπει να διανυκτερεύσετε.

Τηλ. 210 3222277, http://www.thezillersathenshotel.com

2) A for Athens, στο Μοναστηράκι

aforathens

The original. Το πρώτο και το πρότυπο για τα υπόλοιπα. Γειτονικό με το Zillers, επίσης στο Μοναστηράκι, με όμορφη θέα της ιστορικής Πλάκας. Το μόνο που θα αλλάζαμε θα ήταν η ποσότητα του κόσμου, άρα και η αναμονή. Δύσκολα θα συμφωνήσουν μαζί μας οι ιδιοκτήτες…

Τηλ. 210 3244244, http://aforathens.com

3) Wyndham Grand, στο Μεταξουργείο

wyndham

Περσινή άφιξη στο κέντρο του Μεταξουργείου. Minimal modern ξενοδοχείο με πολύ ωραία θέα στον «εξώστη» του. Υψηλή γαστρονομία και υπέροχη θέα!

Τηλ. 216 8009900, http://www.wyndhamgrandathens.com

4) Electra Metropolis Athens, στο Σύνταγμα

electra metropolis

Η αλυσίδα των γνωστών ξενοδοχείων προσφέρει τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη υπέροχους κήπους στον τελευταίο όροφό τους. Το Metropolis, δε, εκτός από πολύ ωραίο καφέ, διαθέτει πολύ ωραίους χώρους για events και συνέδρια. Κράτηση δεν απαιτείται, θα το απολαύσετε περισσότερο όταν είστε περαστικοί από το κέντρο της πόλης και αποφασίσετε να πιείτε έναν γρήγορο καφέ.

Τηλ. 214 1006200, https://www.electrahotels.gr/en/athens/electra-metropolis-athens

5) Dinner in the Sky, στο Γκάζι

DITS1

Τελευταίο, αλλά ίσως το πιο ιδιαίτερο. Δοκιμάστε το εάν δεν έχετε υψοφοβία, εφόσον το δείπνο είναι εξολοκλήρου στον «αέρα». Πενήντα μέτρα πάνω από τη γη, σε τραπέζι 22 ατόμων και με πρότυπα ασφαλείας που ακολουθούνται σε άλλες 50 χώρες, μπορείτε να χαρείτε το γεύμα των πέντε πιάτων σας. Απαιτείται κράτηση.

Τηλ. 6945 397609, https://dinnerinthesky.gr/en