Ψηφιακή πλατφόρμα, απάντηση των παιδιάτρων στον Dr. Google - Free Sunday
Ψηφιακή πλατφόρμα, απάντηση των παιδιάτρων στον Dr. Google

Ψηφιακή πλατφόρμα, απάντηση των παιδιάτρων στον Dr. Google

Με το 43% των Ευρωπαίων να επισκέπτεται πρώτα το διαδίκτυο –και όχι τον ειδικό– για ιατρικά θέματα και το 61% των Ελλήνων να μπαίνει στο internet αμέσως μόλις βγει από τον γιατρό για να «ψαρέψει» πληροφορίες, η ανάγκη για σωστή ιατρική πληροφόρηση για την ανατροφή των παιδιών είναι μεγάλη.

Απαντώντας σε αυτή την ανάγκη, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής δημιούργησε την έγκυρη πλατφόρμα υγείας childrencare.gr, που σε απλή γλώσσα μιλά στους γονείς για την πρόληψη, τον θηλασμό, τον εμβολιασμό, τις λοιμώξεις και όλα τα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης των παιδιών.

Όπως εξηγεί ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, η πλατφόρμα έχει παρουσία σε όλα τα social media (Facebook, Twitter, Instagram και YouTube) και όλα τα δημοσιευμένα άρθρα είναι ελεγμένα από παιδιάτρους. Για την πρωτοβουλία υπερθεμάτισε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας πως σε αυτές τις εποχές είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς πληροφορίες για τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Νταλούκας επισήμανε πως οι επισκέψεις στον παιδίατρο έχουν μειωθεί έως και 60%, λόγω της οικονομικής στενότητας των ελληνικών οικογενειών, και πως η πλατφόρμα δεν επιχειρεί να αντικαταστήσει τον γιατρό αλλά να δώσει το έναυσμα στους γονείς ώστε να πηγαίνουν στον ειδικό όταν πραγματικά τον χρειάζονται.