4 βιβλία για παιδιά - Free Sunday
4 βιβλία για παιδιά

4 βιβλία για παιδιά

Μιχάλης Μουλάκης, Φίλιππος Φωτιάδης, Ένα κίτρινο φύλλο, εκδόσεις Ίκαρος

1 min

Το Ένα κίτρινο φύλλο είναι η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου ταξιδιού το φύλλο συναντά ένα σπουργίτι, ένα μυρμήγκι, βλέπει τον κορμό του δέντρου που το στήριζε όλη του τη ζωή και αντικρίζει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου. Στο τέλος πέφτοντας στο χώμα συναντάει τα άλλα πεσμένα φύλλα και μαζί αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει.

Οι συναντήσεις του φύλλου, στο σύντομο ταξίδι του, αναδεικνύουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής. Το Ένα κίτρινο φύλλο θα γοητεύσει και θα καταπλήξει τους μικρούς του αναγνώστες, φέρνοντάς τους σε μία πρώτη επαφή με ιδέες όπως η ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.

Ένα υπέροχο παραμύθι, με ιδιαίτερη εικονογράφηση, που θα αφήσει στα παιδιά ένα όμορφο και αισιόδοξο συναίσθημα.

Για παιδιά από 3 ετών

Μπόμπι Πιρς, O Ουίλιαμ Ουέντον και ο κλέφτης του λουριδίου, μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη, εκδόσεις Κέρδος

2 min

Αυτός είναι ο Ουίλιαμ Ουέντον. Έχει την ικανότητα να σπάει μυστικούς κώδικες καλύτερα από κάθε άλλον στον κόσμο. Μόνο που δεν το γνωρίζει... ακόμα. Προς το παρόν, ο Ουίλιαμ αναρωτιέται πώς εξαφανίστηκε ο παππούς του, ένας σπουδαίος επιστήμονας, γιατί η οικογένειά του μετακόμισε ξαφνικά από το Λονδίνο στη Νορβηγία και γιατί άλλαξαν όλοι το όνομά τους.

Ώσπου ο Ουίλιαμ λύνει με ευκολία το Ανέφικτο, τον πιο δύσκολο γρίφο του κόσμου, και βρίσκεται μαθητευόμενος στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών. Εκεί μαθαίνει τα μυστικά του παππού του. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η ανακάλυψη του λουριδίου, ενός «έξυπνου» στοιχείου που όμως μπορεί να γίνει και θανατηφόρο όπλο αν πέσει σε λάθος χέρια. Και κάποιοι το έχουν κλέψει...

Ο Ουίλιαμ καταλαβαίνει πως έχει μπλέξει σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία. Και πως τώρα πρέπει να αξιοποιήσει όλο του το ταλέντο στην αποκρυπτογράφηση κωδίκων και στη λύση περίπλοκων προβλημάτων.

Μια συναρπαστική τεχνολογική περιπέτεια γεμάτη κώδικες, στοιχεία ρομποτικής, κυβερνητικής και βιοτεχνολογίας, και έναν ήρωα με ασυνήθιστες δυνάμεις. Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ που μεταφράζεται ήδη σε 37 χώρες.

Για παιδιά από 12 ετών

Έλενα Νταβλαμάνου, Μπορώ και χωρίς αυτά, εκδόσεις Μίνωας

3 min

Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε… Τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;

«Θέλω κι άλλα… θέλω κι άλλα…» λέει κάθε τόσο ο Λεωνίδας κλαψουρίζοντας, έχοντας την απαίτηση να του δώσουν, ακόμη κι αν οι άλλοι δεν μπορούν ή δεν έχουν.

Έχει μια αδυναμία… Θα μπορέσει να ζήσει άραγε χωρίς αυτή; Τι γίνεται όμως όταν αυτή η αδυναμία δίνει τη θέση της στη δύναμη της φιλίας; Πόσο μπορεί να του αλλάξει τη ζωή ένας καινούριος συμμαθητής;

Για παιδιά από 3-6 ετών

Αριστείδης Δάγλας, Ο μύθος του Θησέα, εκδόσεις Λιβάνη

4 min

Ο Θησέας διέσχιζε τον χρόνο και τον χώρο µε ικανότητα µοναδική. Πολλοί ήταν αυτοί που τον είδαν δίπλα στον Μιλτιάδη να κατατροπώνει τους Πέρσες στον Μαραθώνα.

Κάποιοι άλλοι τον είδαν µεταξύ των θεών του Ολύµπου κι άλλοι πάλι µαρτυρούν πως ο σπουδαίος τούτος ήρωας ήταν πάντοτε παρών όταν οι Έλληνες τον είχαν ανάγκη. Έκανε κι άλλα, πολλά κατορθώµατα σε χώρες που κανείς δεν είχε ξαναδεί, πέρα από τα όρια του κόσµου των ανθρώπων.

Έτσι πέρασε στην αιωνιότητα ως αθάνατος.