Τρία παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος - Free Sunday
Τρία παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος

Τρία παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ

για παιδιά από 7 ως 12 ετών

stilton oi peripeteies tou marco polo min

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Σελ. 392, τιμή: 18,71€

Εικονογράφηση: Giuseppe Facciotto, Barbara Pellizzari (μολύβια και καθαρισμός), Alessandro Muscillo (χρωματισμός), Danilo Barozzi (παράρτημα «Στα ίχνη του Μάρκο Πόλο»)

Γραφικά: Υuko Egusa και Chiara Cebraro

Εξώφυλλο: Giuseppe Facciotto και Flavio Ferron

Ιδέα: Elisabetta Dami

Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλικά

Τίτλος πρωτοτύπου: Le avventure di Marco Polo

Το αξέχαστο ταξίδι του Μάρκο Πόλο από τη Βενετία στη μακρινή Κίνα, στην Αυλή του Άρχοντα της Ανατολής. Παρέα με τον Τζερόνιμο Στίλτον θα γνωρίσουμε τους σταθμούς αυτού του ταξιδιού και θα ανακαλύψουμε μαγικά τοπία, μυστηριώδη πρόσωπα και μυθικά ζώα.

Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ένας ποντικός που γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που µοιάζει µε µισοφαγωµένο κοµµάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό.

Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία.

∆ιευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχηµένη εφηµερίδα της Ποντικονήσου. Είναι επίσης συγγραφέας: Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε 48 γλώσσες και έχουν πουλήσει 140 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως!

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!

Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.

Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.

Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.

Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στην θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα και τη στάση ζωής του Τζερόνιμο Στίλτον, επισκεφθείτε το http://www.geronimostilton.com/ ή ακολουθήστε το σύνδεσμο http://www.geronimostilton.com/local/txt/gr/popup/filosofia.php

ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙΑΛΤΙ

ΣΑΜΙ Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ

από 10 ετών

mprounialti sam o pseftaras min

Εικονογράφηση: ΑντονΤζονάτα Φεράρι

Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης

σελ. 272, τιμή: 12.00 €,

Ο Σάμι είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών. Τι θα συμβεί όμως όταν τα απίθανα ψέματά του αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα;

Ο Σάμι Ντέιβις είναι δώδεκα χρονών, ξέρει να λέει ψέματα όπως κανένας άλλος και το κάνει ασταμάτητα.

Μέχρι που μια μέρα, χάρη σε ένα… υπερβολικά ευγενικό πεφταστέρι, κάτι πάει στραβά και τα ψέματά του αρχίζουν να βγαίνουν αληθινά, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή του, στην οικογένειά του, στο σχολείο του και στην πόλη του.

Για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, θα ζητήσει βοήθεια από έναν γίγαντα και μια στρουθοκάμηλο, θα σώσει μια συμμορία νταήδων, και όλα αυτά σε λίγο, ελάχιστο χρόνο.

Μια ευφάνταστη, ξεκαρδιστική ιστορία για την αλήθεια και το ψέμα, για τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και για την αξία κάθε ανθρώπου. Γιατί το σημαντικότερο στη ζωή είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να λες άφοβα τη γνώμη σου.

Ο Νικόλα Μπρουνιάλτι γεννήθηκε το 1972. Εργάστηκε για χρόνια ως διαφημιστής, σημειώνοντας μάλιστα μεγάλες επιτυχίες, και από το 2010 αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Έχει γράψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σενάρια, και πολλά βιβλία για παιδιά.

Ο ΑντονΤζονάτα Φεράρι γεννήθηκε το 1960. Συνεργάζεται με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος. Για τη δουλειά του έχει τιμηθεί με το Βραβείο Άντερσεν (Καλύτερου Ιταλού εικονογράφου, το 2007) και με αρκετά ακόμη βραβεία. Βιβλία με δικές του εικόνες έχουν εκδοθεί, εκτός από την Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στη Βραζιλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ

Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα

και άλλες ιστορίες από την Προϊστορία

όπως τις είπα στην κόρη μου

από 8 ετών

 potamianos giati oi prwtogonoi min

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

σελ. 88, τιμή: 7.70 €,

 «Πώς έμαθαν οι άνθρωποι να περπατάνε όρθιοι;» ρωτάει η Μυρτώ.

Από το τι ανάγκασε τον άνθρωπο να σταθεί στα δυο του πόδια, μέχρι τις πρώτες του ανακαλύψεις, και από εκεί στις σπουδαίες εφευρέσεις, στην τεράστια αλλαγή που έφερε στη ζωή του η γεωργία και η εξημέρωση των ζώων, μέχρι τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών, τα ερωτήματα, το ένα μετά το άλλο, μαζί με τις απαντήσεις συγκροτούν μια αφήγηση απολαυστική, ένα ταξίδι στην Προϊστορία με ξεναγό... τον ιστορικό μπαμπά της.

Ο Νίκος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Κατοικεί στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και εξειδικεύτηκε στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Το Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο.

Έχει εκδώσει τις ιστορικές μελέτες Οι νοικοκυραίοι. Μαγαζάτορες και βιοτέχνες στην Αθήνα 1880-1925 (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2015) και Ευγενή παχύδερμα και πάσχοντες εργάτες. Επίκαιρες ιστορίες από τις αρχές του εικοστού αιώνα (εκδόσεις Ασίνη, 2016).

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα και το 2005 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Από τότε δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των κόμικ και του παιδικού βιβλίου και η δουλειά του έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. www.christoulias.com