Είδαμε “Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο”, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια - Free Sunday
Είδαμε “Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο”, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια

Είδαμε “Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο”, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι-παράσταση, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη, παρακολούθησαν τα πάντα έκπληκτα και πεινασμένα παιδικά μάτια μας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η μηχανή του χρόνου, αυτή η ασυντέλεστη ακόμα εφεύρεση, μας πήρε από το σήμερα και με αφετηρία την Νεολιθική εποχή, μας ταξίδεψε μέχρι το κοντινό, μα ίσως και τόσο μακρινό…2050.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ήρθαμε σε επαφή με τους εφευρέτες και τις εφευρέσεις τους, που βήμα το βήμα άλλαξαν τον κόσμο, όχι μόνο απέναντι σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε, μα και σε αυτά που ενδεχομένως θα γνωρίσουμε.

Η δημιουργία του τροχού, ένα τυχαίο γεγονός γύρω στα 5000π.Χ. καθώς και ποικίλες μεταγενέστερες ανακαλύψεις ανθρώπων της παγκόσμιας επιστημονικής σκέψης, όπως ο Θαλής, ο Γουτεμβέργιος, ο Γαλιλαίος, ο Μπελ και ο Έντισον, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναπτύσσει η παράσταση.

Μια παράσταση που έχει να κάνει όχι μόνο με του ηθοποιούς, μα που εμπεριέχει και τα στοιχεία της διάδρασης και της σε οθόνη προβολής, που ξυπνά και πυροδοτεί με το πάθος της την σπίθα της περιέργειας και της διάθεσης,  μέσα στους μικρούς δικούς μας εφευρέτες του μέλλοντος.

ΚΡΙΤΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ

“Η γνώση είναι δύναμη”.

Κι όταν τα παιδιά του σήμερα στην πλειοψηφία τους κινούνται μονολιθικά, απέναντι σε μια τεχνολογία που τα έχει εγκλωβίσει και δεσμεύσει πνευματικά, μέσα στους τοίχους μιας αδυσώπητης μοναξιάς και τα έχει αποστασιοποιήσει από την αξία και την σημαντικότητα του βιβλίου, μια παράσταση που τα αφορά, οφείλει να πυροδοτεί την περιέργεια και να τους δίνει πληροφορίες για τα “απλά” μα τόσο σημαντικά που άλλαξαν τον ρου στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Με τρόπο τρυφερό, απλοϊκό μα με ενδιαφέρον, μέσω της διάδρασης και της βοήθειας της προβολής, οι ηθοποιοί μας κοινωνούν τις εφευρέσεις και την σημαντικότητά τους και δείχνουν ένα δρόμο στα παιδιά, όχι τελειωμένο, μα που πάντα θα έχει περιθώρια επέκτασης και βελτίωσης.

Και μάλιστα προτρέποντας όχι μόνο τα ίδια, μα και τους γονείς, να ενεργοποιήσουν μέσα τους το πιστεύω πως το κάθε παιδί, δίναται να εμπεριέχει μέσα του τον σπόρο του κατά δικού του μεγαλείου. Μιας σπουδαίας μελλοντικής ανακάλυψης, ενός σπουδαίου μελλοντικού εφευρέτη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Animation – Προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση & Μάριος Γαμπιεράκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Τζεφ Μαραάουι, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Γκλόρια
Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Έναρξη παραστάσεων: 14 Οκτωβρίου

Κάθε Σάββατο στις 15:00
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων:

κανονικό 12 €, μειωμένο 10 € (ανέργων, ΑΜΕΑ και εκπαιδευτικών)

Πληροφορίες: gloriatheater.gr
τηλ. Επικοινωνίας:  210 360 0832

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210-9213310
Για ομαδικές κρατήσεις:  210 5767 193, 210 5752 978, 697 4810 416