Εργαστήρια για παιδιά και γονείς - Free Sunday
Εργαστήρια για παιδιά και γονείς

Εργαστήρια για παιδιά και γονείς

Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 15 - 17 Απριλίου περιλαμβάνουν:

Διάλεξη για νέους

Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – 15.4.2016,  Ώρα 17.00

Πώς θα γινόταν στην πράξη το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό σχολείο; Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και καθηγητές πραγματοποιούν ένα πειραματικό μάθημα με ένα 25μελές τμήμα μαθητών Λυκείου και απαντούν σε ερωτήματα. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.


Μουσικό εργαστήριο για παιδιά & γονείς

H μουσική συναντά τους δεινόσαυρους – 16.4.2016,  Ώρα 11.00 & 12.30. Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, μέσα από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους. Στα παιχνίδια με τους δεινόσαυρους εμπλέκονται και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός και η κινητική έκφραση. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους. Το εργαστήριο των 11.00 απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών, ενώ των 12.30 σε παιδιά 5-7 ετών. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή 


Εργαστήριο για παιδιά 

Δίπλωσέ το! – 17.4.2016,  Ώρα 10.30 & 12:30
Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στον θαυμαστό κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων!  Με τη χρήση ενός φύλλου χαρτιού και άλλων υλικών, και μέσα από τις τεχνικές των «πτυχώσεων και των διπλωμάτων», τα παιδιά δημιουργούν ευφάνταστες τρισδιάστατες μορφές, που βασίζονται σε εφαρμογές απλών μοτίβων. Για παιδιά 7-10 ετών. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό.

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή 


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el. 


Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών:
Τηλ: 210 8778396/8 
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα