Taste Files - Free Sunday

Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή

Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη του έπρεπε να κρύβονται προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή ή…

Pasta με μπρόκολο, λιαστή ντομάτα και Βολάκι Άνδρου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιταλική συνταγή για pasta με μπρόκολο, προσαρμοσμένη σε ελληνικά υλικά.   Υλικά: Mπρόκολο Πάστα: πέννες ή βιδάκι Κρεμμύδι Πιπεριά τσίλι Ελαιόλαδο Λιαστές τομάτες Βολάκι Άνδρου με μαριναρισμένο πιπέρι*…

Μουσακάς Αλλιώτικος

Ένας μουσακάς που δεν είναι παραδοσιακός ενδείκνυται όμως για χορτοφάγους και όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Υλικά: 3 Λευκές μελιτζάνες 6 Παντζάρια Ελαιόλαδο Αλάτι 3 Πατάτες 2 Κολοκύθια 2 Ντομάτες 1…

Οίνοι φθινοπώρου

Μόνο κατ’ όνομα βρισκόμαστε στην τρίτη εποχή του χρόνου, αφού το καλοκαίρι ανθίσταται και οι θερμοκρασίες μάς κρατάνε ακόμη κοντά στις παραλίες, όσο κι αν άρχισαν τα πρωτοβρόχια. Γι’ αυτό…

Κοτόπουλο tikka masala με φλωμάρι Λήμνου

Μια υπέροχη μίξη ινδικής συνταγής με παραδοσιακό ελληνικό νησιώτικο ζυμαρικό, κοτόπουλο tikka masala με φλωμάρι Λήμνου. Υλικά: Γαρύφαλλο Κύμινο Πάπρικα Garam masala Ξύσμα και χυμός λεμονιού Τζίντζερ Στήθος κοτόπουλο Κρεμμύδι…

Μπαβέτε με λάιμ & δενδρολίβανο

Υπέροχες bavette βρασμένες με δενδρολίβανο και με σάλτσα από λάιμ, λεμόνι, γάλα εβαπορέ και παρμεζάνα.  Υλικά Bavette Δενδρολίβανο Λεμόνι Λάιμ & ξύσμα λάιμ Εβαπορέ γάλα ελαφρύ Παρμεζάνα Στη κατσαρόλα που…

Νίκος Ζώρζος: «Ο ελληνικός οίνος κατακτά δυναμικά τη διεθνή αγορά»

Εκεί όπου τα αμπέλια παραδίδονται στον ήλιο και η ψυχή στις αισθήσεις, εκεί ακριβώς συναντάς το Οινοποιείο Βενετσάνου, κυριολεκτικά κρεμασμένο πάνω από την Καλντέρα. Ένας χώρος γεμάτος οινική ιστορία, μια…