Τεχνικές στησίματος πιάτου και τέχνη - Free Sunday
Τεχνικές στησίματος πιάτου και τέχνη

Τεχνικές στησίματος πιάτου και τέχνη

Το T.A.F. / the art foundation στο πλαίσιο της τρέχουσας ομαδικής έκθεσης First come first served φιλοξενεί την ομιλία του Χάρη Τζαννή food editor, μέλους και συνεργάτη της Sustainable Food Movement in Greece, με τίτλο "Τεχνικές στησίματος πιάτου και τέχνη" την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00

Τρώμε και με τα μάτια, είναι μια έκφραση που σίγουρα έχετε ακούσει και εν πολλοίς ισχύει. Η όραση παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του φαγητού και τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης. Στη σύγχρονη μαγειρική οι σεφ εκτός από καλοί μάγειρες γίνονται και καλλιτέχνες στο στήσιμο του πιάτου. Χρησιμοποιούν τεχνικές που δανείζονται στοιχεία από τις εφαρμοσμένες τέχνες όπως η αρχιτεκτονική ή η γραφιστική αλλά και από τις εικαστικές όπως η ζωγραφική ή η γλυπτική. Με τον τρόπο αυτό και κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος διαμορφώνεται ένας κώδικας επικοινωνίας με τον χρήστη διαμέσου του οποίου ο chef δημιουργεί συναισθήματα και διηγείται ιστορίες.

Έτσι, συχνά η γαστρονομία ανάγεται σε τέχνη που, πέρα από την βασική της αποστολή να εξυπηρετήσει τηv πείνα, γίνεται πηγή πολιτισμού, ευχαρίστησης και ευζωίας. Ο Χάρης Τζαννής αναλύει τις τεχνικές αυτές, εξηγεί τη σύνδεσή τους με τις εφαρμοσμένες τέχνες και παρουσιάζει μερικά στησίματα από τη σύγχρονη κουζίνα σημαντικών σεφ.

H "Sustainable Food Movement in Greece" Κοιν.Σ.Επ. αποσκοπεί στην μείωση των απορριμμάτων τροφής και στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης σε διακεκριμένες επιχειρήσεις των κλάδων Γαστρονομίας και Τουρισμού. Είναι μια από τις ομάδες του 5ου Κύκλου του Προγράμματος Egg, Νεανικής, Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Eurobank.
www.sustainablegastronomy.eu/

 

Ομιλία: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2017, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 30.11 – 17.12.2017

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Eίσοδος ελεύθερη
www.theartfoundation.gr