Φίλιππος Κούτρας: Greek taste beyond borders - Free Sunday
Φίλιππος Κούτρας: Greek taste beyond borders

Φίλιππος Κούτρας: Greek taste beyond borders

Ο Φίλιππος Κούτρας, ιδρυτής του Estiatoria.gr, ηγείται μίας από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και μιλάει γι’ αυτό στην FS.

Κύριε Κούτρα, έχοντας διανύσει μια πετυχημένη διαδρομή στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και εστίασης, ποια είναι η αφορμή για τη νέα πρωτοβουλία σας;

Με επικοινωνιακό μότο το «Greek taste beyond borders» το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 έχει ως όραμα να δημιουργήσει ένα ισχυρό network ποιοτικών επιχειρήσεων B2B, με σκοπό την παγκόσμια προβολή τους και κατ’ επέκταση την προβολή του τουριστικού ελληνικού προϊόντος. Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 ενώνει για πρώτη φορά την ελληνική επιχειρηματικότητα στον χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού μέσω ενός σύγχρονου φόρουμ με διεθνή χαρακτήρα.

Η αφορμή δεν είναι άλλη από την αγωνία, όχι μόνο τη δική μου αλλά και όλων των επαγγελματιών που αγαπούν τα προϊόντα αυτής της γης και τις δημιουργίες που προκύπτουν από αυτά, για την προβολή τους διεθνώς και κυρίως την ανάδειξή τους. Η ελληνική γη και γαστρονομία δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη θέση που τους αξίζει παγκοσμίως. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα.

HELLENIC GASTRONOMY LOGO WHITE

Το «Greek taste beyond borders» μέσα από το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί μια θεσμική καμπάνια που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Πείτε μας περισσότερα για την πρωτοβουλία…

Στις 5 Μαρτίου διοργανώνουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Στόχος του, να τοποθετήσει την ελληνική επιχείρηση και την ελληνική γαστρονομία με μεγάλες αξιώσεις στον παγκόσμιο «χάρτη». Ξεκινάει από την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και της ελληνικής διατροφικής αξίας, συνεχίζει με την υποστήριξη του Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης, στον χώρο των εξαγωγών (ελληνικών προϊόντων), του γαστρονομικού τουρισμού, και κλείνει με την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας και του ελληνικού brand. Αποτελεί μια καινοτόμο ενέργεια που έχει ως στόχο για πρώτη φορά τη δημιουργία ενός network premium επιχειρήσεων B2B με στρατηγική καθοδήγηση σύγχρονων μεθόδων marketing. Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 επιλέγει τον ιστορικό Δήμο Αθηναίων, ένα σημείο αναφοράς για το ελληνικό επιχειρείν. Όλα αυτά σε μια άρτια οργανωμένη ημερίδα, με σημαντικές ομιλίες και από διεθνείς προσωπικότητες, διαδραστικές συνδιαλέξεις σύγχρονου χαρακτήρα, business consulting, franchise opportunities και έκθεση (expo) για τα best brands με B2B χαρακτήρα.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προσωπικότητες και εταιρείες έχουμε ένα κοινό όραμα: να χτίσουμε έναν θεσμό ο οποίος θα μπορέσει, με βάση τη γαστρονομία και τα προϊόντα της, να δημιουργήσει δομές εξωστρέφειας και προβολής της Ελλάδας και του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της σε όλες τις ηπείρους.

Οπότε τι είναι το «Greek taste beyond borders»;

Το «Greek taste beyond borders» μέσα από το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας (1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018) αποτελεί μια θεσμική καμπάνια που έχει ως στόχο την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Απαρτίζεται από διεθνείς προσωπικότητες Ελλήνων και από διάφορες χώρες του κόσμου με αναγνωρισμένη καριέρα, οι οποίοι υποστηρίζουν αυτή τη μοναδική και καινοτόμο καμπάνια, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Τουρισμού. Το μέλλον του συνεδρίου ήδη διαγράφεται λαμπρό, αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον για μια δεύτερη διοργάνωσή του σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Τα οφέλη για τους συνέδρους θα είναι μεγάλα, από τη στιγμή που η συμμετοχή θα είναι από 50 χώρες του κόσμου και θα παραστούν ως ομιλητές πολύ σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως ο Ρώσος Leonid Gelibterman, Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy Network, μια ισχυρή, αναγνωρισμένη προσωπικότητα ειδικού συμβούλου του παγκόσμιου network της τουριστικής γαστρονομίας, ο οποίος θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου. Αναμένεται η τηλεοπτική κάλυψη από 15 χώρες.

Είστε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές αυτής της μοναδικής προσπάθειας;

Οι υποστηρικτές του «Greek taste beyond borders» στο πλαίσιο του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 είναι, οι διεθνείς chef Ηλίας Μαμαλάκης (Ευρώπη - ΗΠΑ), Νταϊάνα Κόχυλα (ΗΠΑ), Γιάννης Μπαξεβάνης (Ελβετία - Ντουμπάι), Κώστας Σπυλιάδης (Milos ΗΠΑ), Άρης Τσανακλίδης (ΗΠΑ - Καναδάς), Ντίνα Νικολάου (Γαλλία), Μάνος Μακρυγιαννάκης (Βρυξέλλες), Γιάννης Στανίτσας (ΗΠΑ - Ευρώπη),  Σταμάτης Τσίλιας (Ρωσία), Γιάννης Σολάκης (Ολλανδία), Ζαν Λουί Καψαλάς (Γαλλία), Διονύσης Παπανικολάου (Σεϋχέλλες), Χρήστος Τζιέρας (ΗΠΑ), Τάσος Ντούμας (ΗΠΑ), Γκίκας Ξενάκης (Ευρώπη) και σύντομα άλλοι.

Επίσης, ο Ceo - The Ecali Club Γιάννης Γεωργακάκης, ο Globally experienced CEO – Luxury Tourism & Leisure Industry - Former Vice Chairman & CEO (Chairman & CEO for Astir Marina S.A) Χρόνης Γριβέας, ο Advisor SETE Θεόφιλος Κυρατσούλης και ο Hotel Manager 5άστερων ξενοδοχείων της Ρόδου Απόστολος Ελευθερόπουλος, ο Σύμβουλος Εστίασης – Οινογνώστης Βαγγέλης Μπελτζενίτης.

DSC 4915

Ο Φίλιππος Κούτρας με τον καταξιωμένο σεφ Άρη Τσανακλίδη

Ποιες είναι οι επόμενες προγραμματισμένες ενέργειές σας σχετικά με το συνέδριο;

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 22 Ιανουαρίου 2018, υπό τη μορφή pre-conference event, στο Ecali Club. Η επίσημη αυτή press conference παρουσία διασημοτήτων του χώρου της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και επίσημων κρατικών και ανεξάρτητων φορέων, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του συνεδρίου για την προγραμματισμένη ημερομηνία της 5ης Μαρτίου 2018 και θα δώσει το στίγμα και τη βαρύτητα για τη μεγάλη σημασία του 1ου Παγκόσμιου Ελληνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας με επικοινωνιακό μήνυμα «Greek taste beyond borders».

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.greektastebeyondborders.com