Wine Files - Free Sunday

Οίνοι φθινοπώρου

Μόνο κατ’ όνομα βρισκόμαστε στην τρίτη εποχή του χρόνου, αφού το καλοκαίρι ανθίσταται και οι θερμοκρασίες μάς κρατάνε ακόμη κοντά στις παραλίες, όσο κι αν άρχισαν τα πρωτοβρόχια. Γι’ αυτό…

Νίκος Ζώρζος: «Ο ελληνικός οίνος κατακτά δυναμικά τη διεθνή αγορά»

Εκεί όπου τα αμπέλια παραδίδονται στον ήλιο και η ψυχή στις αισθήσεις, εκεί ακριβώς συναντάς το Οινοποιείο Βενετσάνου, κυριολεκτικά κρεμασμένο πάνω από την Καλντέρα. Ένας χώρος γεμάτος οινική ιστορία, μια…

Από τη Νεμέα στη Σαντορίνη

Πίσω από τις ετικέτες της ΓΑΙΑ βρίσκεται μία απλή και ταυτόχρονα «προκλητική» ιδέα, που δεν είναι άλλη από το να διερευνήσουν οι άνθρωποί της σε βάθος τα όρια των ελληνικών…

Σαντορίνη: Η πιο φιλόξενη και πιο όμορφη οινοπαραγωγική περιοχή της χώρας

Η θηραϊκή γη (κίσσηρις), το αυξημένο ποσοστό άμμου και η σχεδόν πλήρης απουσία νερού και οργανικών ουσιών χαρακτηρίζουν τα εδάφη της Σαντορίνης. Το χαμηλό ύψος βροχής, με σχεδόν πλήρη απουσία…

Στου Αιγαίου το ποτήρι

Το χρώμα, το άρωμα, η αίσθηση του Αιγαίου. Το καλοκαίρι το ίδιο. Οκτώ κρασιά που στη σύνθεσή τους έχουν το Αιγαίο πέλαγος. Αυτά διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε, για να συνοδεύσετε…

Το κρασί της Καστοριάς

Όταν ακούς Καστοριά, οι πρώτες εικόνες που έρχονται στον νου είναι η λίμνη, το χιόνι, η γραφικότητα και οι γούνες. Σήμερα όμως μιλάμε με τον Ανδρέα Στεργίου, τη δεύτερη γενιά…

Μακεδονίτικο Λευκό

Σαββατοκύριακο με καύσωνα και οι νύχτες αναζητούν τη δροσιά. Ένα ποτήρι λευκό κρασί, αρωματικό και δροσερό, από κτήματα που σέβονται τους κανόνες της οινοποίησης. Παιχνίδι με τις ποικιλίες, τη γη…

Νίκος Γαβαλάς: «Το καλό κρασί θέλει κόπο, στόχο και μεγάλη υπομονή»

 Η ιστορία ξεκινάει το 1906 με τον προπάππου του Νίκου Γαβαλά, τον Εμμανουήλ Γαβαλά, που φυτεύει τους πρώτους αμπελώνες. Τότε χρησιμοποιούσε τα μινωικά λαξευτά πατητήρια που υπήρχαν στο χωριό Άγιος…