Taste Files - Free Sunday - Results from #10

Κατερίνα και Σωτήρης Μποσινάκης: «Το Μοσχοφίλερο μπορεί να αναδειχθεί σε ένα αναγνωρίσιμο premium προϊόν»

Η Οινοποιία Μποσινάκη είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση και όλα τα μέλη της μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι για το κρασί. Ένας συνδυασμός που με τη γνώση…

Βροχερό σαββατοκύριακο, ώρα για κέικ σοκολάτα, καφέ, τσάι και ταινίες

Φτιάξτε ένα απλό κέικ, κόψτε το στη μέση, απλώστε μπόλικη μερέντα και απολαύστε ένα σάντουιτς όλο γλύκα.  Η συγκεκριμένη συνταγή έχει βασιλικό όνομα, λέγεται Victoria Sandwich cake και είναι ιδιαίτερα…

Entrecôte printanière

Το κρέας μας μπορούμε να το ευχαριστηθούμε και χωρίς πατάτες. Ναι, αλήθεια. Μπορούμε να δουλέψουμε τα λαχανικά της εποχής και να τα συνοδεύσουμε με ένα ωραίο κομμάτι κρέας σωστά ψημένο…

Καρμπονάρα η αυθεντική ιταλική συνταγή

Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη του έπρεπε να κρύβονται προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή ή…

Pasta με μπρόκολο, λιαστή ντομάτα και Βολάκι Άνδρου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιταλική συνταγή για pasta με μπρόκολο, προσαρμοσμένη σε ελληνικά υλικά.   Υλικά: Mπρόκολο Πάστα: πέννες ή βιδάκι Κρεμμύδι Πιπεριά τσίλι Ελαιόλαδο Λιαστές τομάτες Βολάκι Άνδρου με μαριναρισμένο πιπέρι*…

Μουσακάς Αλλιώτικος

Ένας μουσακάς που δεν είναι παραδοσιακός ενδείκνυται όμως για χορτοφάγους και όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Υλικά: 3 Λευκές μελιτζάνες 6 Παντζάρια Ελαιόλαδο Αλάτι 3 Πατάτες 2 Κολοκύθια 2 Ντομάτες 1…

Οίνοι φθινοπώρου

Μόνο κατ’ όνομα βρισκόμαστε στην τρίτη εποχή του χρόνου, αφού το καλοκαίρι ανθίσταται και οι θερμοκρασίες μάς κρατάνε ακόμη κοντά στις παραλίες, όσο κι αν άρχισαν τα πρωτοβρόχια. Γι’ αυτό…