Taste Files - Free Sunday - Results from #10

Μουσακάς Αλλιώτικος

Ένας μουσακάς που δεν είναι παραδοσιακός ενδείκνυται όμως για χορτοφάγους και όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Υλικά: 3 Λευκές μελιτζάνες 6 Παντζάρια Ελαιόλαδο Αλάτι 3 Πατάτες 2 Κολοκύθια 2 Ντομάτες 1…

Οίνοι φθινοπώρου

Μόνο κατ’ όνομα βρισκόμαστε στην τρίτη εποχή του χρόνου, αφού το καλοκαίρι ανθίσταται και οι θερμοκρασίες μάς κρατάνε ακόμη κοντά στις παραλίες, όσο κι αν άρχισαν τα πρωτοβρόχια. Γι’ αυτό…

Κοτόπουλο tikka masala με φλωμάρι Λήμνου

Μια υπέροχη μίξη ινδικής συνταγής με παραδοσιακό ελληνικό νησιώτικο ζυμαρικό, κοτόπουλο tikka masala με φλωμάρι Λήμνου. Υλικά: Γαρύφαλλο Κύμινο Πάπρικα Garam masala Ξύσμα και χυμός λεμονιού Τζίντζερ Στήθος κοτόπουλο Κρεμμύδι…

Μπαβέτε με λάιμ & δενδρολίβανο

Υπέροχες bavette βρασμένες με δενδρολίβανο και με σάλτσα από λάιμ, λεμόνι, γάλα εβαπορέ και παρμεζάνα.  Υλικά Bavette Δενδρολίβανο Λεμόνι Λάιμ & ξύσμα λάιμ Εβαπορέ γάλα ελαφρύ Παρμεζάνα Στη κατσαρόλα που…

Νίκος Ζώρζος: «Ο ελληνικός οίνος κατακτά δυναμικά τη διεθνή αγορά»

Εκεί όπου τα αμπέλια παραδίδονται στον ήλιο και η ψυχή στις αισθήσεις, εκεί ακριβώς συναντάς το Οινοποιείο Βενετσάνου, κυριολεκτικά κρεμασμένο πάνω από την Καλντέρα. Ένας χώρος γεμάτος οινική ιστορία, μια…

Από τη Νεμέα στη Σαντορίνη

Πίσω από τις ετικέτες της ΓΑΙΑ βρίσκεται μία απλή και ταυτόχρονα «προκλητική» ιδέα, που δεν είναι άλλη από το να διερευνήσουν οι άνθρωποί της σε βάθος τα όρια των ελληνικών…