Σαντορίνη και Πάτμος φοράνε τα αθλητικά τους (video) - Free Sunday
Σαντορίνη και Πάτμος φοράνε τα αθλητικά τους (video)

Σαντορίνη και Πάτμος φοράνε τα αθλητικά τους (video)

Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια παρεξηγημένη έννοια στη χώρα μας, συνδεδεμένος με τα ομαδικά αθλήματα και το κοινό περιορισμένο στη θέση του θεατή. Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο οργανωμένα, και χωρίς να λείπουν οι διεθνείς συμμετοχές, τα πάσης φύσεως αθλητικά φεστιβάλ αυξάνονται. Νέα προσθήκη το Patmos Revelation, ενώ στην Σαντορίνη ετοιμάζονται για τρίτη φορά να φορέσουν αθλητικά.

 

Santorini Experience

santorini experience

 

Το μεγαλύτερο event αθλητικού τουρισμού για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές στην Ελλάδα, το 3ο «Santorini Experience», είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους όσους θέλουν να εκτοξεύσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη συμμετέχοντας σε αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης.

Όσοι, λοιπόν, αποφασίσετε και θελήσετε να βρεθείτε στη μαγευτική Σαντορίνη από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017 θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, σε έναν αγώνα 1,5 μιλίου (2,4χλμ.). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Επιπλέον με την κολύμβηση, για τους λάτρεις του τρεξίματος την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές διαδρομές, που έχουν ως «φόντο» τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου με θέα από την Καλντέρα καθώς και τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία που κλέβουν την παράσταση. Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή των 5 χλμ. είναι για τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, των 10 χλμ. για πιο εξοικειωμένους στις αποστάσεις και των 15 χλμ. για αυτούς που αγαπούν τη δύναμη, την τεχνική και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.

Φέτος, για πρώτη φορά θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο και στην κολύμβηση. Στον παρακάτω σύνδεσμό που ακολουθεί μπορείτε να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας: http://activemedia.com.gr/product/santorini-experience-2017/

Στο ακόλουθο link μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser video του Santorini Experience 2017:

 

Patmos Revelation

patmos

Το Patmos Revelation θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2017, με αγώνες τρεξίματος 5 χλμ. (με αφετηρία τη Σκάλα, ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο και επιστροφή στη Σκάλα) και 15 χλμ. (με αφετηρία τη Σκάλα, ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο, μετά το ανηφορικό τμήμα για τη Χώρα και επιστροφή στη Σκάλα). Τις μοναδικές διαδρομές έχει επιμεληθεί και σχεδιάσει ο κορυφαίος στο είδος του διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

Σε ότι αφορά την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης η διαδρομή είναι σχεδιασμένη από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της κολύμβησης, Νίκο Γέμελο (προπονητής που μας έχει χαρίσει αμέτρητες Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές είναι 1 μιλίου (1,6χλμ.). Την ασφάλεια των αθλητών έχει αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol.

Στον παρακάτω σύνδεσμό που ακολουθεί μπορείτε να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας: http://activemedia.com.gr/product/patmos-revelation/

Το “Patmos Revelation” θα πραγματοποιηθεί για καλό σκοπό καθώς μέρος των εσόδων του θα διατεθούν για την ενίσχυση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής (Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή).

Η διοργάνωση θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες αφήνοντας τους πίσω υπέροχες αναμνήσεις από έναν ιερό τόπο, όπως το νησί που έζησε ο Ιωάννης ο Θεολόγος. Ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Active Media έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού και να προσελκύσουν όσο περισσότερους τουρίστες για να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν και παράλληλα να γνωρίσουν μέρος της ιστορίας και του Χριστιανισμού.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser video του Patmos Revelation 2017: